Instagramista poistuu osa käytössä olevista filttereistä - taustalla surullinen syy

24.10.2019 13:15 - Milena Raappana

Kasvofilttereitä tekevä Spark AR Creators haluaa poistaa kasvofiltterit, jotka muistuttavat plastiikkakirurgisia toimenpiteitä.

Sosiaalisen median palvelu Instagramista todennäköisesti poistuu piakkoin kasvofiltterit, joiden efektit muistuttavat plastiikkakirurgisia toimenpiteitä. 

Asiasta ilmoitti Sparks AR Creators, joka tekee Instagramiin kasvoja muuntelevia filttereitä. Yritys kertoi Facebook-päivityksessään, että he "poistavat kaikki efektit efektigalleriasta, jotka liittyvät plastiikkakirurgiaan" ja "lykkäävät uusien plastiikkakirurgiaan liittyvien efektien hyväksymistä, kunnes toisin ilmoitetaan."

"Haluamme Spark AR efektien olevan positiivinen kokemus ja arvioimme uudelleen olemassa olevia käytäntöjämme, jotka liittyvät hyvinvointiin", yritys kirjoitti samaisessa Facebook-päivityksessään.

The Huffington Post uutisoi toukokuussa sosiaalisen median vaikutuksista siihen, miten ihmiset näkevät itsensä. Artikkelissa useampi plastiikkakirurgi kertoi, että eri sovellukset ja sosiaalisessa mediassa näkyvät kuvat ajavat ihmisiä muokkaamaan kasvojaan. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

- Kaikki haluavat nopean korjauksen, maagisen leikkauksen, joka korjaa kaiken, pääsääntöisesti sen takia, että he haluavat näyttää hyvältä selfieissään, lääkäri ja kosmeettinen kirurgi Daria Hamrah kertoi The Huffington Postin artikkelissa.

Myös uutismedia CNN kertoi Snapchatin ja muiden sosiaalisen median sovellusten aiheuttamasta dysmorfinisesta ruumiinkuvan häiriöstä, jossa ihmiset haluavat muokata kasvojaan filtteröidyn tai käsitellyn kuvan mukaisiksi. 

Samaisessa artikkelissa plastiikkakirurgian spesialisti, lääkäri Patrick Byrne sanoi, että syy ilmiöön on yksinkertainen: ihmiset näkevät kasvojaan ja vartaloitaan enemmän. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

- Nuorten ihmisten kokemukset tässä tietyssä tarkastelussa, miten he suhtautuvat heidän omaan ulkonäköönsä, on täysin erilainen kuin koskaan aikaisemmin. Meillä on tietysti ollut valokuvia, mutta emme tuijottaneet niitä ja ajattelimme niitä harvoin. Nyt elämme maailmassa, jossa ihmiset altistetaan heidän omien kasvojensa kuville tuhansia kertoja vuodessa, Byrne selittää.

Spark AR:n Facebook-päivityksen mukaan vielä ei ole tarkkaa tietoa, milloin uudet käytännöt astuvat voimaan ja filtterit katoavat suositusta sosiaalisen median palvelusta.

 Lue myös: Lääkärit varoittavat: Suosikkisovellukset ajavat ihmiset kohti huolestuttavia kauneusleikkauksia

Lue myös: Tubettajan nenäleikkaus meni täysin pieleen: "En voi hengittää, ja maistan koko ajan veren suussani"

Lähteet: Elle Australia, CNN, The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat