Kuva: Shutterstock

Pitäisikö Suomessa olla koira-ajokortti, Harri Gustafsberg? - 'Joudun kääntämään katseen poispäin'

31.10.2019 11:45 - Milena Raappana

Entisellä Karhu-ryhmän poliisilla Harri Gustafsbergillä on ollut itsellään kolme poliisikoiraa.

Poliisin Karhu-ryhmän entinen kouluttaja ja operatiivinen johtaja sekä henkisen suorituskyvyn tutkija ja valmentaja Harri Gustafsberg teki pitkään töitä poliisikoirien kanssa. Karhu-ryhmässä uraa kertyi peräti 20 vuotta ja sen varrella perheenjäseniksi ja työtovereiksi muodostui kolme koiraa. 

Siispä voidaankin sanoa, että Gustafsberg on kokenut koirien käsittelijä ja kouluttaja. Henkisen puolen valmentaja kuitenkin sanoo Iskelmän Satu Kotosen Sunnuntaivieras-podcastissa, että koiran kouluttaminen on itseasiassa ihmisen kouluttamista. 

- Siinä on nämä perustunteet. Jos olet liian ahne ja ylpeä, että nyt sinun koirasi pitää toimia täydellisesti tietyssä tilanteessa, niin todennäköisesti koulutuksella ajat sen koiran toimimaan väärin. Tai jos väärässä paikassa jännität, kun sinun pitäisi heijastaa koiraan luottamusta, niin tilanne voi mennä pieleen, Gustafsberg selittää. 

Mutta pitäisikö Suomessa olla koira-ajokortti koiran omistajille? 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

- Niin... Kyllä joudun edelleenkin kääntämään päätä tuolla lenkillä. Koirat eivät ymmärrä yhtään niitä omistajiansa ja omistajat eivät ymmärrä koiria. Sen näkee sellaisissa sekuntien kohtaamisissa. En sano, mutta joudun edelleenkin monesti kääntämään päätä pois. En halua katsoa sitä, miten he kommunikoivat keskenään, Gustafsberg sanoo eikä suoraan vastaa kysymykseen.

- Ainakin se, että jos hankit koiran, niin ota nyt hyvä ihminen selvää siitä, miten koiraa koulutetaan. Yritä ainakin, hän jatkaa.

Lue myös: Halaaminen voi aiheuttaa koirallesi ahdistusta - 8 yleisintä koiranomistajan tekemää virhettä

Lue myös: Myös koirat rakastavat - katso merkit, joilla koira kertoo rakkaudesta omistajaansa kohtaan

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa. 

Kilpailut

Uusimmat