Kuva: YouTube

Muistatko vielä? Kappaleet, jotka kaikki The Sims -fanit tunnistavat

12.02.2020 22:15 - Milena Raappana

The Sims -peli täytti helmikuun 4. päivä 20 vuotta.

Monen milleniaalin muistoista löytyy hetki, kun koulun jälkeen kiirehdittiin koulusta kotiin pelaamaan The Simsiä. 

Aika kului kuin siivillä uusia hahmoja ja niiden vaatetuksia valitessa. Tämän jälkeen simit tarvitsivat katon päänsä päälle. Usein tässä vaiheessa tuli myös rahaa tuova huijauskoodi käyttöön, jotta kodista ja sen sisustuksesta saataisiin mahdollisimman pramea. 

Pelailun taustalla soi hissimusiikkimaisia melodioita, jotka olivat kuitenkin sen verran tarttuvia, että ne muistaa vielä vuosienkin jälkeen. 

Dazed-julkaisu listasi kahdeksan ikimuistoista kappaletta legendaarisesta pelistä, jonka äänimaailman keskiössä on videopelikehittäjä Maxisin ääniohjaaja Jerry Martin. Ennen The Simsiä hän oli säveltänyt tunnusmusiikit SimCity3000 ja SimCopter -peleihin. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

2000-luvun alussa elämää simuloivat pelit olivat vielä harvinaisia. The Sims olikin aluksi monelle pelin ohjaajan Will Wrightin käsittämätön päähänpisto. 

The Simsin ensimmäisen tunnusmusiikin sävelsivät Martinin lisäksi Doobie Brothersin saksofonisti Marc Russo ja jazz-pianisti John R Burr. Heidän improvisoiduilla pianomelodioilla höystetyt sävellykset ovatkin seinäruusumaista hyvän mielen musiikkia, joka oli tehty sopimaan kaupungin aurinkoisilla kaduille tai automatkoille. Täydellistä The Sims -musiikkia. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pelistä tulikin yksi vuosikymmenten suosituimmista ja se sai monien uudistettujen versioiden lisäksi erikseen ostettavia lisäosia, kuten lemmikkipaketti tai bilettämisen nälkäisille pelaajille suunnatun yöelämää-paketin. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Suosion myötä suuren luokan artistit halusivat olla kehittämässä peliä ja sen äänimaailmaa. Esimerkiksi The Sims 3 -pelissä My Chemical Romance, Kelly Rowland ja Flo Rida koveroivat kappaleita kuuluisalla ja hulvattomalla Simlish-kielellä. 

The Sims 4 -pelissä uusklassinen säveltä Ilan Eshkeri nosti pelin musiikin jopa teatraaliselle tasolle. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Muistatko nämä legendaariset pelitunnarit?

Lähde: Dazed

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat