Kuva: Shutterstock, Instagram @natalia__taylor

Tubettaja huijasi seuraajiaan ja lavasti lomamatkan Balille Ikeassa - olisitko itse uskonut jekun?

18.02.2020 15:15 - Milena Raappana

Natalia Taylor halusi testata, uskovat hänen seuraajansa hänen todella olevan Balilla lomalla, vaikka somekuvat on otettukin Ikeassa.

Moni meistä tiedostaa, että sosiaalinen media on täynnä illuusioita, ja Instagramiin päivitetään hetkiä elämän kohokohdista sen sijaan, että näytettäisiin todellista arkielämää. 

Siitä huolimatta tubettaja ja sosiaalisen median vaikuttaja Natalia Taylor päätti tehdä seuraajilleen sosiaalisen kokeen lavastamalla Balin-lomamatkan huonekaluliike Ikeassa. 

Dazed-julkaisu uutisoi Taylorin päivittäneen 7. helmikuuta Instagram-tililleen kuvasarjoja itsestään "loman vietossa" nauttimassa drinkistä ja esteettisesti sisustetusta majoituskohteestaan. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Taylor lisäsi kuviinsa sijaintitiedot ja aihetunnisteen #Bali. Todellisuudessa kuvat oltiin otettu nopeasti Ikeassa, mistä tubettaja jätti vinkkejä kuviinsa. Osassa otoksista näkyy esimerkiksi Ikean hintalappuja. 

Silti suurin osa nieli Taylorin asettaman syötin ja luuli sometähden todella viettävän trooppista lomaa Balilla. Hän oli pedannut jekkuaan jo edellisessä YouTube-videossaan, jossa hän etsi pinkkiä mekkoa lomamatkaa varten. Oikeasti kuvissa näkyvä mekko oltiin ostettu Vegasin-matkalle, mutta tilanne sopi myös huijaukseen.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos päivitys e näy, voit katsoa sen täältä.

Osalla hälytyskellot kuitenkin alkoivat soida ja he näkivät, että kuvat oltiin otettu Ikeassa. Eräs seuraaja kommentoi, ettei monet kuvat sisätiloista käyneet järkeen, jos hän kerran oli niin kauniissa paikassa matkalla.

Taylor teki jekustaan videon, jolla hän kertoi motiivikseen näyttää, miten helppoa sosiaalisessa mediassa on uskotella olevansa jotain muuta mitä todellisuudessa on. Videon voit katsoa alta. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Suositun vloggaajan nuorennusfiltteri petti kesken livelähetyksen - todelliset kasvot paljastuivat

Lue myös: Tubettaja jakoi vahingossa editoimattoman koiravideon nettiin, materiaali järkyttää - "Olet hirviö"

Kilpailut

Uusimmat