Suositun vloggaajan nuorennusfiltteri petti kesken livelähetyksen - todelliset kasvot paljastuivat

31.07.2019 19:45 - Iiro Myllymäki

Kiinalainen sosiaalisen median persoona paljastui hyvin erinäköiseksi kuin hänen luultiin olevan.

Kiinan sosiaalisessa mediassa on kuhistu tapauksesta, jossa suositun vloggaajan todelliset kasvot paljastuivat kesken tämän livelähetyksen. Muun muassa BBC on kirjoittanut videoblogeja julkaisevasta Qiao Biluosta, jolla on parhaimmillaan ollut yli 100 000 seuraajaa Douyu-palvelussa. Kiinan Global Times kertoo, että naista on ihannoitu ”söpönä jumalattarena” hänen faniensa keskuudessa. Naisen uskotaan käyttäneen kasvoja nuorentavaa filtteriä julkisissa videoesiintymisissään.

Asiat kuitenkin muuttuivat, kun Qiao Biluo piti hiljattain yhteistä livestriimiä toisen vloggaajan kanssa. Striimin aikana naisen seuraajat kehottivat Biluoa poistamaan käyttämänsä filtterin, mutta Biluo ei suostunut tähän ennen kuin saisi katsojilta rahalahjoituksia. Naisen kerrotaan pyytäneen yhteensä noin 13 000 euron rahasummaa ennen kuin hän suostuisi poistamaan filtterin. BBC kirjoittaa, että naisen pyyntö johti siihen, että hän alkoi saada lahjoituksia. Suurin kertalahjoitus oli jopa 5200 euroa.

Livestriimin aikana sattui kuitenkin tekninen vika, jonka myötä Biluon naamafiltteri katosi. Seuraajat näkivät, että nainen ei olekaan se söpö nuorukainen jollaiseksi häntä on luultu, vaan keski-ikäinen nainen. Naisen kerrotaan itse huomanneen mokan vasta, kun seuraajia alkoi poistua hänen lähetyksestään. Kerrotaan, että erityisesti miespuoliset seuraajat ovat lakanneet nyt seuraamasta Biluoa. Kiinalaisen sosiaalisen median palvelun Weibon käyttäjien mukaan Biluo on nyt lakkauttanut koko profiilinsa.

Moka on aiheuttanut valtavasti keskustelua kiinalaisten sosiaalisen median kanavissa. Jotkut ovat kritisoineet Qiao Biluon seuraajia pinnallisiksi, koska nämä ovat lähettäneet naiselle rahalahjoituksia varmistamatta ensin tämän todellista identiteettiä. Jotkut ovat puolustelleet naista ja sanoneet, että hänen suosionsa perustui alun perinkin tämän rauhoittavaan ääneen eikä ulkonäköön.

BBC kirjoittaa, että Kiinassa on yli 425 livestriimausta harjoittavaa ihmistä. Kasvofiltterien käyttö on kiinalaisten videostriimeissä yleistä. Suomalaisille kasvoja muuttavat filtterit ovat tulleet tutuiksi erityisesti Snapchatin ja Instagramin kuvien ja videoiden kautta.

Lue myös: Joku unohti kissafiltterin päälle kaupunginhallituksen nettikokoukseen - kuvista nettihitti

Lue myös: Järkyttävä ilmiö plastiikkakirurgien vastaanotolla: Halutaan näyttää samalta kuin filttereillä

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat