Kuva: AOP

Muistatko katastrofiin päättyneen Fyre-festivaalin? Tuomittu järjestäjä anoo vapautusta vankilasta

17.04.2020 15:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Vankilassa, jossa riskiryhmään kuuluva järjestäjä istuu, riehuu koronavirus.

Katastrofiin päättyneen Fyre-festivaalin järjestäjä Billy McFarland, 28, on pyytänyt ennenaikaista vapautumista vankilasta. Hänet tuomittiin kahdesta petoksesta kuudeksi vuodeksi vankeuteen vuonna 2018. McFarland anoo ennenaikaista vapauttamista koronavirustilanteen vuoksi. Vankilassa, jossa McFarland istuu tuomiotaan, kolme ihmistä on kuollut koronavirukseen. Hän kuuluu riskiryhmään, sillä hän on astmaatikko.

Surullisenkuuluisa Fyre-festivaali päättyi aikanaan skandaaliin. Valtavalla somekampanjalla markkinoitu luksustapahtuma oli tarkoitus järjestää huumelordi Pablo Escobarin entisellä yksityissaarella Bahamalla vuonna 2017. Esiintyjiksi oli buukattu muun muassa Blink-182, Migos ja Disclosure. Festivaalin markkinointivideolla nähtiin somemaailman kuumimpia nimiä, kuten Kendall Jenner, Bella Hadid ja Emily Ratajkowski.

Tuhannet ihmiset olivat maksaneet suuria summia lipuista. Kun juhlakansa saapui saarelle, järjestelyt olivatkin kaikkea muuta kuin mitä oltiin luvattu.

Huvilamajoituksen sijaan juhlijoille oli pystytetty telttoja, ja kaikki muutkin järjestelyt olivat kesken. Tapahtumapaikalla ei ollut ruokaa eikä juotavaa tarjolla. Kun saarella vielä nousi myrsky, festari muuttui todelliseksi farssiksi. Videot tapahtumapaikalta lähtivät leviämään sosiaalisessa mediassa, ja skandaali oli valmis.

Tapahtumasta on tehty kaksi dokumenttia. Netflixin Fyre: The Greatest Party That Never Happened ja Hulun Fyre Fraud. Katso Netflix-dokumentin traileri alta tai täältä:

Lue myös: Kanye Westin tapahtumasta vertauksia huijausskandaali Fyre-festivaaliin: 'Haluan rahani takaisin'

Lue myös: Harvey Weinsteinilla todettiin koronatartunta - kuuluu riskiryhmään

Lähde: Independent

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat