Kuva: Shutterstock

Kannattaako miehen poseerata deittipalvelussa kissan kanssa? Tutkimus selvitti

24.06.2020 21:45 - Iiro Myllymäki

Seuranhakusovelluksissa monet pyrkivät lisäämään haluttavuuttaan poseeraamalla lemmikkieläimen kanssa.

Monet jakavat Tinderissä ja muissa vastaavissa nettideittipalveluissa kuvia itsestään eläinten kanssa, olivat ne sitten omia lemmikkejä tai eivät. Kasvattaako tämä kuitenkaan mahdollisuuksia löytää seuraa? Nyt tutkimus on selvittänyt asiaa kissojen kanssa poseeraavien miesten osalta.

Bored Panda uutisoi tutkimuksesta, jonka ovat tehneet Lori Kogan ja Shelly Volsche. He halusivat tietää, kasvattaako kissan kanssa poseeraaminen miehen mahdollisuutta päästä treffeille naisen kanssa. Monissa aiemmissa tutkimuksissa oli selvinnyt, että naiset kokevat lemmikinomistajat viehättävämmiksi kuin ne, jotka eivät lemmikkejä omista. Näin ollen Kogan ja Volsche uskoivat, että kissan kanssa poseeraaminen kasvattaisi miesten haluttavuutta naisten silmissä. He uskoivat myös, että kissa kuvassa saisi miehet näyttäytymään luotettavammilta ja tämän myötä myös potentiaalisemmilta kumppaneilta lastenhankintaan.

Tutkimukseen osallistui 708 nuorta naista, joille näytettiin samoista miehistä kuvat kissan kanssa ja ilman kissaa. Naisia pyydettiin arvioimaan muun muassa sitä, kuinka mielellään he lähtisivät treffeille miesten kanssa ja kuinka viehättävinä he miehiä pitivät.

Tutkimuksessa selvisi, että kissa kuvassa ei ole välttämättä hyvä asia. Kissa vähensi naisten halukkuutta tapailla miestä sekä lyhytaikaisessa että pitkäaikaisessa mielessä. Se sai miehen näyttämään myös vähemmän maskuliiniselta ja neuroottisemmalta. Kissan kanssa poseeraaminen sen sijaan lisäsi miesten koettua miellyttävyyttä ja avoimuutta. On huomioitavaa, että kissallisten miesten haluttavuus deittikumppanina lisääntyi vain niillä naisilla, jotka sanoivat olevansa ”kissaihmisiä”.

Esimerkkinä Bored Panda mainitsee, että yhden miehen kohdalla tutkittavista naisista 38 prosenttia sanoi, että he voisivat todennäköisesti tapailla miestä, kun miehellä ei ollut kuvassa kissaa. Lukema putosi 33 prosenttiin silloin, kun miehellä oli kissa kuvassa. Lisäksi lukema niistä naisista, jotka sanoivat etteivät voisi kuvitella tapailevansa kyseistä miestä kasvoi viidellä prosenttiyksiköllä, kun mies otti kissan mukaan kuvaansa.

Tutkimuksessa käytettyjä kuvapareja pääset katsomaan Bored Pandan jutusta tästä linkistä.

Lue myös: Uusi deittailuilmiö "whelming" hämmentää - epäkohtelias tapa latistaa treffien tunnelman

Lue myös: 12 nokkelaa kysymystä, joilla voit aloittaa persoonallisesti Tinderissä keskustelun

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat