Kuva: Shutterstock

Uusi deittailuilmiö "whelming" hämmentää - epäkohtelias tapa latistaa treffien tunnelman

02.02.2020 11:15 - Milena Raappana

Deittailutrendissä treffikumppanille hämmästellään omien matchien määrää deittisovelluksessa.

Deittailumaailma on täynnä erilaisia termejä ja uusia tupsahtelee kuin sieniä sateella. Ghostaaminen on tullut jo tutuksi termiksi ja yksi tuoreimmista on situationship-tilanne suhteessa. 

SELF Magazine -julkaisun toimittaja Patia Braithwaite on tuonut ilmi uuden "whelming"-nimellä kulkevan ärsyttävän deittailuilmiö. Termi tulee englannin kielen sanasta "overwhelming" tai "overwhelm" eli "ylivoimainen" tai "häkellyttävä". 

Trendillä tarkoitetaan deittikumppanin spontaania tapaa ilmoittaa, kuinka häkeltynyt hän on esimerkiksi Tinder-matchien määrästä sen sijaan, että kiinnittäisi huomiota sen hetkiseen treffiseuraansa. 

Self-julkaisun kirjoitusessa pohditaan, onko toiminnan tarkoituksena synnyttää kilpailun tunnetta deittkumppanissa vai onko ilmiö egon tuotetta. 

Toki on mahdollista, että henkilö oikeasti on hieman stressaantunut ja hölmistynyt saamistaan yhteydenotoista ja matcheista. Etenkin satunnaiselle deittailijalle se voi tuntua aluksi todella ylivoimaiselta. 

Braithwaite tuo kirjoituksessaan ilmi, ettei deittikumppanien määrien kertominen tai niillä kerskailu saa toista osapuolta tuntemaan itseään voimaantuneeksi ja kiinnostuneemmaksi toisesta. 

"Se, että minun kerrotaan olevan yksi monista (usko pois, tiedän jo) ei synnytä lämpöä matchiani kohtaan. Jos ei muuta, se tekee minusta tuskaisen tietoisen, miten syvällisen persoonatonta nettideittailu voi olla", hän kirjoittaa.

Lue myös: "Ilotulitus" on uusi deittailutrendi, jonka uhriksi kukaan ei halua joutua

Lue myös: Jännittääkö deittailu eron jälkeen? Parhaimmat vinkit koottiin yhteen

Lähde: SELF Magazine

Kilpailut

Uusimmat