Kuva: AOP

MTV: Korona-aika rumensi Helsingin puistoja - asiantuntija kertoo, milloin tilanne oli pahimmillaan

19.08.2020 16:15 - Henna Koste

Helsingin kaupunki on lisännyt siivousresursseja, mutta se ei aina riitä.

Korona-aika on kurittanut meitä monin tavoin. Ympäristöä ajatellen esimerkiksi lentoliikenteen väheheminen on ollut ilahduttavaa, mutta koronan aikana luontoon on päätynyt kuitenkin entistä enemmän roskia. 

Helsingin kaupungin puistovastaava Pekka Engblom kertoo MTV:n haastattelussa, mistä on kyse. Harrastemahdollisuuksien vähentyessä, ihmiset alkoivat enemmän ulkoilemaan viheralueilla ja metsissä. 

- Pahin tilanne oli silloin, kun ravintolat oli suljettu ja ne möivät vain take away -ruokaa ulos. Ruokapakkauksia tuli kauheat määrät puistoihin. Ei meinannut mahtua minnekään se roskan määrä, Engblom huomauttaa. 

Hän toteaa, että sosiaalisessa mediassa on kiertänyt myös provosoivia kuvia, jotka on otettu juuri ennen siivoamista. Hän korostaa, että siivousresursseja on myös lisätty.

- Toisaalta ihmiset eivät myöskään vie roskia roskikseen, puistovastaava sanoo ja huomauttaa, että toisinaan 50 metrin päässä tönöttää tyhjä roska-astia, vaikka lähin olisikin tupaten täysi. 

Roskia vastaan Helsingin kaupunki taistelee vain siivoamalla. Engblom toteaa, että erilaisia asennekasvatus-kampanjoita on järjestetty, mutta hän kokee, ettei niistä ole ollut apua. 

Kaija ja Ilkka Erkkilä keräävät muiden ihmisten roskia. He ovat keränneet pelkästään Suomessa 15 eri kaupungissa. Heillä on tärkeää sanottavaa muun muassa tupakan maahan heittämisestä. 

Katso alta MTV:n video.

Lue myös: Koronaa varten luodulla jäljityssovelluksella kiusallinen sivuvaikutus - pettäjät jääneet kiinni

Lähde: MTV

Uusimmat