Kuva: Kuvakaappaus/Instagram

Onko tässä maailman vahvin tyttö? Seitsemänvuotias Rory nostaa 80-kiloisia painoja

10.12.2020 13:15 - Roy Kokkonen

Rory van Ulft, 7, rikkoo ennätyksiä nostamalla suunnattomia määriä rautaa ikäisekseen. Isän mukaan tyttö on maailman vahvin seitsemänvuotias koskaan.

Seitsemänvuotias kanadalaistyttö Rory van Ulft on kuntosalilla ja painonnostokisoissa hurja näky. Vasta viisivuotiaana voimaharjoittelun aloittanut tyttö on peittänyt käsivartensa tatuoinneilla. Kyykyssä van Ulftin ennätys on 61 kiloa ja maastavedossa huimat 80 kiloa, tempauksessa hänen ennätyksensä on 32 kiloa ja työnnössä 42 kiloa.

Tatuoinnit eivät tosin ole aidot, vaan ne ovat niin sanottuja siirtotatuointeja, jotka irtoavat vesipesulla.

- Laitan tatuointeja käsiini, koska mielestäni ne ovat siistejä, van Ulft kertoo Daily Mailille.

van Ulft voitti vastikään Yhdysvaltojen alle 11- ja alle 13-vuotiaiden mestaruuden 30-kiloisten luokassa. 

- Hän on luultavasti kaikkien aikojen vahvin seitsemänvuotias poika tai tyttö koskaan, ainakin niiden joukosta, joilla on vertailukelpoisia kilpailutuloksia, kertoo tytön isä Cavan van Ulft.

Painonnoston lisäksi tyttö harrastaa voimistelua, joka on hänen päälajinsa. Painoilla van Ulft treenaa vain neljä tuntia viikossa, kun taas voimistelutreeneissä kuluu viikottain jopa yhdeksän tuntia.

Isän mukaan harrastuksissa huolehditaan siitä, että harjoittelu pysyy turvallisena.

- Turvallisuus on ykkösprioriteetti. Hän etenee kummankin lajin harjoittelussa huolellisesti ja systemaattisesti, isä vakuuttaa.

Harjoittelun ohella van Ulft käy koulussa kokopäiväisesti. 

- Hän on hyvin älykäs ja hänellä on hyvä keskittymiskyky. Se on yksi seikoista, miksi hän on hyvä valmennettava näin nuorella iällä, isä kehuu.

Lue myös: Maailman vahvin mies ja Sylvester Stallone yhteiskuvassa: "Aikamoinen kokoero"

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat