Kuva: Shutterstock

Mikä jouluherkku olet? Voice.fi:n joulumielinen testi paljastaa

19.12.2020 14:15 - Emmi Moilanen

Joulun odotuksen kruunaavat erilaiset jouluherkut ja kuuma glögi.

Jouluun ja joulun odotukseen liittyvät perinteisesti hyvä ruoka ja herkut. Jokaisella meistä on taatusti omat suosikkiherkkumme – joku nautiskelee maukkaasta glögistä, kun taas toinen hillitsee sokerihampaan kolotusta suklaakonvehdeilla.

Kokosimme yhteen perinteiset jouluherkut ja sen, mitä ne voivatkaan nautiskelijastaan paljastaa. Pääset tekemään leikkimielisen testin alta.

1/7: Milloin aloitat joulun odotuksen?

Mitä aiemmin sen parempi! Kuuntelen joululauluja mielelläni pitkin vuotta ja olenpa joskus laittanut joulukuusen valoineen luomaan tunnelmaa jo puolessa välissä syksyä.
Odotan pitkälle joulukuuhun. Joulukoristeiden laittaminen on jouluviikon perinne ja kuusi koristellaan vasta aattoaamuna, kuten jokainen vuosi.
Alan kaivaa joulukoristeita esiin viimeistään itsenäisyyspäivän tienoilla, ja onpa joskus tullut aloitettua joulun odotus jo hyvissä ajoin marraskuun alussa.
Yleensä heti, kun ilmat viilenevät ja syysillat valtaa tunnelmallinen pimeys. Joulun odotus on minulle myös rauhoittumista arjen kiireiden keskellä.

2/7: Mikä on sinulle tärkein jouluperinne?

Joulupöytä, joka notkuu perinteisiä jouluruokia ja uutuusherkkuja. Ruuan äärellä tulee vietettyä laatuaikaa läheisten kanssa.
Jouluaatto sisältää minulle useita tärkeitä perinteitä; joulupuuron, saunan sekä haudoilla käymisen. On tärkeää, että asiat tapahtuvat aattona tutussa ja turvallisessa järjestyksessä.
Lahjojen antaminen ja saaminen. Aloitan joululahjojen suunnittelun sekä hankinnan hyvissä ajoin, enkä voi ymmärtää viime tippaan jätettyjä lahjaostoksia.
Katson joulurauhan julistuksen, jonka jälkeen hiljennyn stressittömän joululoman viettoon.

3/7: Miten rentoudut joulun alla parhaiten?

Pyrin joulukuussa sisällyttämään jokaiseen päivään jotakin jouluista tekemistä. Odottava ja kutkuttava tunnelma rentouttaa parhaiten.
Samalla tavalla kuten aina ennenkin; riittävästi unta sekä hyvää ruokaa.
Tunnelmoin kynttilän valossa ja kuuntelen kauneimpia joululauluja.
Sopivassa suhteessa lepoa ja jouluista puuhastelua esimerkiksi leipomisen tai joulukorttien askartelun merkeissä.

4/7: Entä mikä nostattaa joulufiiliksesi hetkessä kattoon?

Tieto lähestyvästä joululomasta.
Jouluruokien ja -leipomusten tuoksu.
Yllätyslahjat ja jouluntoivotukset. Esimerkiksi itsetehdystä joulukalenterista saadut pienet paketit tai ääniviesti ystävältä toimivat takuulla.
Jouluelokuvat tai -konsertit.

5/7: Herkuttelen mieluiten...?

Suolaista ja makeaa sopivasti sekaisin. Kokeilen joka vuosi myös mielelläni joulun uutuusherkkuja.
Olen ehdottomasti suklaan ystävä!
Nautin kuumasta juomasta viltin lämmössä.
Teen itselleni voileivän, jonka päälle laitan joulukinkkua ja sinappia.

6/7: Koristelen joulukuusen mieluiten...?

Koristelen joulukuusen mahdollisimman värikkäillä ja eri muotoisilla koristeilla. Myös nauhoja ja valoja saa olla runsaasti.
Rakastan perinteisiä joulupalloja ja nauhoja kullan, hopean ja punaisen sävyissä
Kotonani ei ole joulukuusta lainkaan.
Koristeiden määrällä ei ole niin väliä, kunhan kuusi on aito ja tuo huoneeseen ihanan tuoksun.

7/7: Joulun pyhät ovat ohitse. Milloin siivoat joulukoristeet takaisin varastoon odottamaan ensi vuotta?

Kotonani joulutunnelmaa luovat vain kausivalot, jotka saavat loistaa syksystä jouluun ja pitkälle talveen saakka.
Hyvissä ajoin ennen uutta vuotta.
Venytän koristeiden siivoamista mahdollisimman pitkään – jopa niin kauan, että joku ehtii huomauttaa asiasta minulle.
Tammikuun puolella, viimeistään loppiaisena.
Laske tulos

Joulutorttu

Olet perinteitä vaaliva joulun viettäjä mutta kokeilet mielelläsi joka vuosi myös uusia trendejä, olipa kyse sitten jouluherkuista tai -koristeista. Perinteinen joulupöytä herkullisine ruokineen on tärkeä osa joulun viettoasi, ja jälkiruuaksi nautiskelet mieluiten joulutorttuja. Saatat innostua kokeilemaan torttujen täytteenä perinteisen luumuhillon lisäksi myös erilaisia juustoja, vihreitä kuulia tai jopa vaahtokarkkeja.

Piparkakku

Odotat joulua joka vuosi iloisella mielellä, sillä onhan juhla mielestäsi vuoden kohokohta. Virittäydyt joulun tunnelmaan hyvissä ajoin pitkin vuotta, eikä sinua haittaa kuunnella joululauluja kesälläkään. Koristelet myös joulukuusen jo marraskuun puolella. Jouluna nautiskelet mieluiten makeita herkkuja, ja yksi tärkeimpiä jouluperinteitäsi onkin piparkakkutalkoot. Mottosi on: mitä koristeellisemmat luomukset, sen parempi!

Joulukonvehti

Nautit joulun tunnelmasta sekä perinteistä, mutta kohtuus kaikessa. Kaivat joulukoristeet esille vasta joulukuun puolella ja tärkeimpiin jouluperinteisiisi kuuluu kuusen koristelu aattoaamuna. Joulun odotuksesi käynnistyy itsenäisyyspäivänä, jolloin ikkunalaudalla loistavat kaksi kynttilää. Jouluherkuista nautiskelet mieluiten perinteisiä konvehteja, ja tutut maut virittävät joulun tunnelmaan takuuvarmasti.

Glögi

Rakastat joulun tunnelmaa ja virittäydyt joulun odotukseen parhaiten tunnelmavalaistuksessa kynttilöitä polttaen. Fiilistelet lähestyvää juhlaa jo syksyllä, kun illan alkavat hämärtää ja sää viiletä. Joulu merkitseekin sinulle eniten rauhoittumista ja tunnelmointia – niin yksin kuin läheistenkin kanssa. Hyvä ruoka ja juoma kruunaavat joulusi, ja nautit erityisen paljon omasta ajasta kuuman glögin ja hyvän kirjan parissa.

Lue myös: Mikä joululaulu olet? Hauska testi paljastaa, millainen joulupersoona olet

Lue myös: Lääkäri päivitti rakastetun joululaulun hauskasti korona-aikaan: "Ei koskea saa, ei halata saa"

Lue myös: Tiesitkö, mistä joulukalenteri on peräisin? Ensimmäinen oli tylsä, väritön ja kaukana hitistä

Kilpailut

Uusimmat