Kuva: Shutterstock

Perheenäiti lakkasi tekemästä kotitöitä, dokumentoi seuraukset nettiin: "Ei, en täytä tiskikonetta"

23.03.2021 19:15 - Iiro Myllymäki

Perheen keittiö ehti olla kuin hävityksen jäljiltä lähes kolme päivää.

Monissa perheissä kotitöiden tekeminen ei jakaudu tasan. Suomessa vuonna 2017 julkaistun sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvobarometrin mukaan naiset tekevät edelleen perheissä miehiä enemmän kotitöitä, vaikka ero onkin kaventunut 2000-luvulla. Kotityöt ovat edelleen sukupuolittuneita, sillä siinä missä naiset useasti hoitavat esimerkiksi pyykinpesun ja ruoanlaiton, miesten vastuulle jää erilaiset korjaus- ja huoltotyöt.

Kotitöiden tekemisen tasa-arvoa on herätellyt ajattelemaan tuore Twitter-ketju, joka on lähtenyt leviämään laajalle. Miss Potkin -nimellä twiittaava nainen päätti tehdä kotonaan kokeilun ja oli tekemättä lainkaan kotitöitä. Naisen tavoitteena oli nähdä, kuinka kauan menee, ennen kuin joku muu tarttuu toimeen.

”Kaksi päivää sitten päätin lakata tiskien hoitamisen. Teen kaikki ruoat, ja olen kyllästynyt siihen, että joudun hoitamaan myös kaiken siivoamisen. Sittemmin tämä kasa on ilmestynyt keittiöön, ja jossain kohtaa lusikat, mukit ja lautaset loppuvat”, nainen kirjoitti ensimmäisessä twiitissään, jolle on kertynyt jo yli 190 000 tykkäystä.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Nainen päivitti kokeilun kolmannen päivän havaintoja tiuhaan tahtiin. Päivän aikana puhtaat isot kulhot ja lusikat olivat päässeet loppumaan.

”Kukaan ei sano mitään tiskipinosta, mutta kuulen kyllä, kun heidän aivonsa raksuttavat. Ei, perhe, minä en täytä tiskikonetta tänään”, nainen kirjoittaa.

Nainen lakkasi kokeilunsa aikana myös pesemästä pyykkiä ja jakoi kuvia nurkkiin kertyneistä vaatepinoista.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Kolmantena päivänä myös vessapaperi pääsi loppumaan toisesta vessasta. Jonkin ajan päästä joku toi onneksi monta täyttä rullaa vessaan.

Myös tiskien kanssa tapahtui edistystä, ja twiittaajan mies täytti tiskikoneen. Nainen seurasi tätä innostunutta päivitystä kuitenkin vähemmän innostuneella videolla. Likaisia astioita lojui edelleen muun muassa pesualtaassa, eikä mies ollut edes laittanut tiskikonetta päälle.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Lopulta saman päivän aikana twiittaajan mies laittoi tiskikoneen pyörimään. Muutenkin koti oli päivän aikana siistitty, ja twiittaajanainen pääsi lopettamaan kokeilunsa.

”Ihmiset eivät pidä siitä, kun heitä pidetään itsestäänselvyytenä. Etenkin kun heidän eniten rakastamansa ihmiset pitävät heitä itsestäänselvyytenä”, nainen tiivisti tuntemuksensa kokeilun päätteeksi.

Naisen twiittiketju ehti herättämään myös ihmettelyä muun muassa siitä, eikö nainen olisi vain voinut selkeästi sanoa miehelleen, mitä hän odottaa tämän tekevän. Nainen puolustautui tältä kritiikiltä sanomalla, että haluaa testillään tulla kuulluksi ja kunnioitetuksi. Hän kuitenkin lisäsi, että kokeilu on samalla hauskanpitoa, mikä myös näkyi hänen twiittiensä sävystä.

Lue myös: 10-vuotiaan tytön likaisesta sukasta tuli somehitti - äidin opetus meni hauskalla tavalla metsään

Lue myös: Suomalaisten suosikkiharrastus tekee 90% onnellisemmiksi - arvaatko 5 suosituinta puutarhatyötä?

Lähteet: Bored Panda, Tasa-arvobarometri 2017

Kilpailut

Uusimmat