Kuva: Shutterstock

Traficom: Matkustajien määrä rajoitetaan puoleen pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä

25.03.2021 15:45 - Roy Kokkonen

Matkustajamäärä rajataan puoleen HUSin alueella kuukauden ajaksi ensi lauantaista alkaen.

Matkustajien määrä joukkoliikenteessä rajoitetaan puoleen ensi lauantaista 27. maaliskuuta alkaen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Matkustajamäärän puolitus koskee tie- ja raideliikennettä sekä kotimaan meriliikenteen joukkoliikennevälineitä, joissa voi olla yli 10 henkeä. Rajoitus on voimassa 25. huhtikuuta saakka.

– Tautitilanteen on HUS:n alueella niin vakava, että meidän tulee ottaa käyttöön matkustajamäärien rajoittaminen tartuntatautilain viimesijainen keinona. Taudin ilmaantuvuus on erittäin korkealla tasolla ja erityisesti paikallisliikenteessä tartunnoille altistuvien jäljittäminen on haastavaa, sanoo ylijohtaja Jarkko Saarimäki tiedotteessa.

Rajoitus ei koske koululaisia

Traficomin mukaan rajoituspäätös ei saa estää kenenkään oikeutta lakisääteisiin palveluihin, eikä se saa estää virkamiestä tai viranhaltijaa hoitamasta virkatehtäviään.

Rajoitukset eivät esimerkiksi koske arkipäivisin 2008 tai sitä nuorempia matkustajia. Jos yläkoulut palaavat lähiopetukseen, eivät rajoitukset koske myöskään yläkoulun oppilaita.

Koska sallittu matkustajamäärä saattaa joskus ylittyä, Traficom painottaa maskinkäyttöä ja käsihygieniaa matkustaessa.

Lue myös: Huutaminen kielletty vuoristoradoissa - huvipuistot avaavat ovensa Kaliforniassa tiukoin säännöin

Lue myös: HS: Suomeen saapuu päivittäin koronaa sairastavia matkustajia

Kilpailut

Uusimmat