Kuva: AOP

Kuinka vappua vietetään Helsingissä tänä vuonna? Manta lakitettiin etuajassa jo tänään

20.04.2021 16:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Havis Amanda -patsas lakitettiin ennakkoon jo tänään. Vappuaattona Helsingin kaupunki tarjoaa virtuaalista ohjelmaa.

Tänä keväänä Helsingissä vietetään etävappua jo toisena vuonna peräkkäin. Kaupunkilaisia kehotetaan viettämään vappua virtuaalisen ohjelman parissa.

Vappuaattona järjestetään Vapun päällä vappu -show, jonka voi katsoa ilmaiseksi vappuaattona Nelosella ja Ruudussa. Konsertissa esiintyvät Apulanta ja Stig, tiedottaa Helsingin kaupunki.

Viime vuonna Havis Amanda -patsaan, eli tuttavallisesti Mantan lakitus järjestettiin virtuaalisesti.

Tänä vuonna Manta sai lakkinsa todellisessa maailmassa, mutta etuajassa. Lakitus järjestettiin kaikessa hiljaisuudessa jo tänään. Vapuksi Havis Amanda suojataan aitauksella.

Lakitusvuorossa oli tänä vuonna Hanken Svenska haldelshögskolanin ylioppilaskunta ja Ylen taltioima lakitus on katsottavissa muun muassa Yle Areenassa vappuaattona alkuillasta. 

Kaupunki ei varadu vapun juhlintaan yliimäräisillä roskiksilla tai käymälöillä, vaan kannustaa viettämään kevätkauden avausta lähipiirissä kokoontumisrajoitusten mukaisesti.

– Epidemiatilanne luo jo toivoa normaalimmasta kesästä, mutta haluamme kannustaa kaupunkilaisia jaksamaan kokoontumisrajoituksia vapun yli. Toivomme, että vappua juhlitaan omassa lähipiirissä, jotta tartuntatilanne ei vapun takia pahene, sanoo pormestari Jan Vapaavuori tiedotteessa.

Lue myös: Kuinka vappua voi viettää kotona? Lue teekkareiden kolme vinkkiä onnistuneeseen etävappuun

Kilpailut

Uusimmat