Kuva: Shutterstock

Somevaikuttajan naamalle maalattiin "kasvomaski" kauppareissulle - sai lähtöpassit maasta

06.05.2021 19:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Pilailuvideolla oli karut seuraukset.

Somevaikuttajakaksikko on herättänyt pahennusta Indonesiaan kuuluvalla Balin saarella toteuttamallaan pilalla. Suosittu tubettaja Josh Paler Lin ja venäläinen somevaikuttaja Leia Se kokeilivat, miten kauppareissulla kävisi, jos Leia Sen naamalle maalattaisiin kasvomaskilta näyttävä maskeeraus. Viraaliksi menneellä videolla oli vakavat seuraukset.

Leia Se (kuva: AOP)

Videolla nähtiin ensin, että kaksikko yritti mennä supermarkettiin Balilla ilman maskeja, mutta heidät pysäytettiin ovella ja vartija vaati maskin käyttöä. Sitten Josh Paler Lin ja Leia Se palasivat autoonsa, ja mies maalasi naisen kasvoille sinisellä ja valkoisella maalilla kasvomaskilta näyttävän maskeerauksen.

Kaksikko pääsi lopulta sisään kauppaan, ja onnistuivat hoitamaan ostosreissunsa muutamista kummastelevista katseista ja huomautuksista huolimatta.

- En voi uskoa, että se toimi! Josh Paler Lin iloitsi videolla.

Miehellä on YouTubessa yli 3,4 miljoonaa seuraajaa, ja miehen kanavalle ladattu video keräsikin paljon katselukertoja ennen kuin se poistettiin. Video herätti paikallisen virkavallan kiinnostuksen, sillä Balilla on tiukat maskinkäyttösäännöt. Jos maskia ei käytä, siitä sakotetaan. Bored Panda -sivuston mukaan kaksikon saama sakko oli noin 60 euroa. Sääntöjen mukaan maskia käyttämättömät turistit voidaan karkottaa maasta, jos he jatkavat sääntöjen rikkomista. Leia Sen ja Josh Paler Linin tapauksessa poliisi kuitenkin määräsi kaksikon saman tien karkotettavaksi. Poliisista on kommentoitu, että ankarampi sanktio johtuu siitä, että kaksikon toimien voi nähdä kannustavan muitakin terveys- ja turvallisuussääntöjen tottelemattomuuteen.

Tubettajamies on sittemmin pyytänyt anteeksi toimiaan videolla.

- Tein videon viihdyttääkseni ihmisiä, koska sisällöntuottajana se on työtäni. En kuitenkaan tajunnut, että tekoni voisi nostattaa monia negatiivisia kommentteja, Josh Paler Lin sanoo.

Hän myös lisää, ettei videon tarkoituksena ollut kehottaa ketään olemaan käyttämättä maskeja.

Vaikka alkuperäinen video on poistettu YouTubesta, pätkiä videosta on silti jaettu sosiaalisessa mediassa. Voit katsoa osan videosta alta.

Lue myös: Naisen ennen koronaa ottama tatuointi merkitsee nyt jotain ihan muuta - TikTokissa naureskellaan

Lue myös: Onko tässä seuraava maskitrendi? Tuunausvinkki otettiin somessa vastaan innostuneina

Lähteet: Bored Panda, CNN

Kilpailut

Uusimmat