Kuva: Shutterstock

Intialaista ruokaa ryöpyttänyt kolumni nosti someraivon - Top Chef -juontaja syyttää rasistiseksi

25.08.2021 19:45 - Iiro Myllymäki

Washington Postissa julkaistussa kolumnissa kirjoitettiin, että intialainen ruoka perustuu vain yhteen mausteeseen.

Washington Post -lehdessä julkaistiin hiljattain Gene Weingartenin humoristinen kolumni, jossa mies kertoo, mitä ruokia ei voi sietää. Kolumni on noussut keskustelunaiheeksi siinä esitettyjen intialaiseen ruokaan liittyvien väitteiden takia. Kolumnia on nettikeskustelussa syytetty esimerkiksi rasistisia stereotypioita ylläpitäväksi.

Weingarten kirjoitti kolumnissaan, että intialainen ruoka perustuu vain yhteen mausteeseen.

”Kyseessä on maailman ainoa etninen keittiö, joka perustuu hullusti täysin yhteen mausteeseen. Jos pidät intialaisista curry-ruoista, pidät intialaisesta ruoasta!” Weingarten kirjoitti.

Kolumnista alkoi vilkas keskustelu, johon on osallistunut muun muassa Top Chef -juontaja Padma Lakshmi. Lakshmi on syntynyt Intiassa.

”Mitä valkoista potaskaa se tämä on?” Lakshmi alustaa kommenttinsa somepäivityksessään.

Padma Lakshmi (kuva: AOP)

”Tällaisen julkaisemiselle ei ole mitään tarvetta vuonna 2021, tai koskaan muutenkaan. Se on rasistista ja laiskaa”, Lakshmi kirjoittaa Instagramissa.

Nainen kirjoittaa, että hänen mielestään kolumnissa ikävintä on se, että se toisintaa vanhoja siirtomaa-aikojen stereotypioita ja pienentää rikkaan kulttuurin arvon pelkäksi vitsiksi. Lakshmin päivityksen voit lukea alta. Jos päivitys ei näy, klikkaa tästä.

Kolumnin kirjoittaja on pahoitellut intialaisesta ruoasta kirjoittamiaan kommentteja Twitterissä.

”Minun olisi pitänyt nimetä jokin yksittäinen intialainen ruokalaji eikä kokonaista ruokakulttuuria. Näen, miten tämä yleistykseni oli loukkaava. Pahoitteluni”, Gene Weingarten kirjoittaa.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Kolumnia on muokattu Washington Postin nettisivuilla. Huffington Post kirjoittaa, että kolumnin alussa lukee nyt päivityksestä kertova teksti.

”Artikkelin aiempi versio väitti virheellisesti, että intialainen keittiö perustuu vain yhteen mausteeseen, curryyn, ja että intialainen ruoka koostuu vain erilaisista curryruoista. Todellisuudessa Intian hyvin monipuolinen ruokakulttuuri hyödyntää monia mausteseoksia ja pitää sisällään monenlaisia ruokalajeja”, kolumnin alussa kirjoitetaan.

Myös Weingartenin väite siitä, että intialainen ruoka perustuisi yhteen mausteeseen, on poistettu tekstistä.

Lue myös: Billie Eilish pyytää anteeksi laukomaansa rasistista kommenttia - "Olen kauhistunut ja häpeissäni"

Lue myös: Ethän kaada keittoa vessanpönttöön? Ammattilainen kertoo oikean tavan ruuan hävittämiseen

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat