Kuva: AOP

Billie Eilish pyytää anteeksi laukomaansa rasistista kommenttia - "Olen kauhistunut ja häpeissäni"

22.06.2021 15:45 - Roy Kokkonen

Viime aikoina sosiaalisessa mediassa on kiertänyt yli viisi vuotta vanha video, jossa 13-14-vuotias Billie Eilish käyttää rasistista ilmaisua.

Laulaja Billie Eilish, 19, pyytää anteeksi vanhaa rasistista kommenttiaan, joka on noussut pintaan sosiaalisessa mediassa. Asiasta uutisoi muun muassa Mirror.

Viime aikoina somessa on kiertänyt yli viisi vuotta vanha video, jolla Eilish laulaa yhdysvaltalaisräppäri Tyler, The Creatorin vuonna 2011 julkaisemaa kappaletta Fish

Kappaleessa on rasistiseksi tulkitut lyriikat, joissa muun muassa sanotaan: "Slip it in her drink and in the blink of an eye I can make a white girl look chink".

Säkeen lopussa kuultava chink on halventava ilmaisu, joka viittaa kiinalaistaustaiseen ihmiseen.

Eilish pyysi anteeksi Instagramin tarinat-osiossa, josta päivitykset poistuvat 24 tunnin kuluttua julkaisusta. 

Päivityksessään Eilish kertoo olleensa 13-14-vuotias, kun video on tehty. Hän ei tuolloin tajunnut käyttävänsä rasistista kieltä.

"Olen kauhistunut ja häpeissäni. Minua oksettaa, että joskus käytin tuota sanaa. Tämä kappale oli ainoa kerta, kun olin kuullut tuon sanan, koska kukaan perheestäni ei ollut sitä käyttänyt. Tietämättömyydestäni ja tuolloisesta iästäni huolimatta, mikään ei poista sitä faktaa, että se oli loukkaavaa. Olen siitä pahoillani", Eilish kirjoittaa.

Kohuvideon lopussa Eilish puhuu siansaksaa korkealla äänellä, jonka moni on tulkinnut pilkkaavan aasialaisia kieliä. Eilish torjuu syytökset.

"Se on täysin siansaksaa ja minä vain pelleilin. Kyseessä ei ollut millään tapaa imitaatio kenestäkään tai mistään kielestä, aksentista tai kulttuurista", Eilish sanoo. 

Laulajan mukaan hän on koko ikänsä pelleillyt äänensä kanssa, ja kaikki hänet tuntevat ihmiset tietävät sen.

Lue myös: Billie Eilishin uusi poikaystävä kohun keskellä - syytetään rasistisista ja homofobisista päivityksistä

Lue myös: Billie Eilish ampuu alas pahansuovan otsikon korsettikuvistaan - sai kritiikkiä tyylimuutoksesta

Lue myös: 3 miljoonaa tykkäystä 46 minuutissa - Billie Eilishin tuorein selfie todellakin sai somen sekaisin

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat