Kuva: Shutterstock

Ethän kaada keittoa vessanpönttöön? Ammattilainen kertoo oikean tavan ruuan hävittämiseen

16.02.2021 14:45 - Senja Rapila

Radio Novan juontajat myönsivät lähetyksessä, että tekevät tämän klassisen virheen kun keitosta pitää päästä eroon.

Niin moni meistä heittää pilalle menneen keiton vessanpönttöön ja huuhtelee sen sitä kautta alas, kun nestemäistä ruokaa ei saa vaivatta tavalliseen roskikseenkaan. Radio Novan Iltapäivän Niina Backman ja juontajakollega Mikko Suursalmi keskustelivat hiljattain lähetyksessä aiheesta, myöntäen molemmat tekevänsä tämän yleisen virheen pilaantuneen ruuan hävittämisen kanssa. He saivat asiaan varmistuksen asiaan ruokatietoyhdistyksen edustajalta Minna Lehdonvirralta.

- Ei mielellään vessanpönttöön saa kaataa (ruokaa). Mielummin sitten se neste vain viemäriin ilman sattumia ja loput biojätteeseen. Jos se keitto on kovin rasvainen, se kannattaa laittaa tiiviiseen pakkaukseen ja sekajätteisiin, koska biojätteisiin ei suositella laitettavan paljon nestettä valumisen vuoksi, Lehdonvirta kertoo haastattelussa.

Oikeaoppinen hävitystapa olisi siis seuraavanlainen: keiton siivilöiminen, sattumat biojätteeseen ja neste joko vessanpönttöön tai jos se on todella rasvaista, se pitäisi laittaa esimerkiksi maitotölkkiin ja sekajätteeseen.

Jos pilaantumisriskin alla oleva keitto on esimerkiksi sosekeittoa, Lehdonvirta antaa konkreettisen vinkin jämäruuan hyötykäyttöön.

- Ennen kuin keitto menee niin vanhaksi ettei sitä voi syödä, suosittelisin kyllä että sen käyttäisi vaikka esimerkiksi sämpylätaikinassa tai jossain.

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Miksi hiuslaatu on muuttunut hauraammaksi? 5 arkista syytä, jotka ovat saattaneet jäädä huomaamatta 

Lue myös: Nukkumaan kannattaa mennä sukat jalassa - lääkäri selittää miksi

Lue myös: Teini-ikäisen Lauran nilkat paleltuivat pahasti - Eeva-äiti haluaa varoittaa nuoria

Kilpailut

Uusimmat