Kuva: AOP

Sanna Marin vastaa Elon Muskin julkaisemaan meemiin hänestä Twitterissä - "Suomikin on cool"

13.12.2021 12:15 - Roy Kokkonen

Pääministeri Sanna Marinin yökerhokohun myötä Teslan toimitusjohtaja Elon Musk vitsaili asiasta Twitterissä. Nyt myös Marin on osallistunut keskusteluun.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vastaa Teslan toimitusjohtaja Elon Muskille Twitterissä.

Keskustelu alkoi sunnuntaina, kun Musk julkaisi meemikuvan, jossa mies yrittää puhua naiselle yökerhossa. Kuvassa mies kysyy välinpitämättömän oloiselta naiselta, mitä hän tekee työkseen. Nainen vastaa olevansa Suomen pääministeri. 

Myöhemmin Szymon Kasprzyk -niminen käyttäjä vastasi Muskille jakamalla Trendi-lehdessä viime vuonna julkaistun kuvan, jossa Marin poseeraa jakussa ilman paitaa.

"Hän vaikuttaa coolilta", Musk vastasi miehelle.

Sitten Marin liittyi keskusteluun.

"Ja Suomikin on cool. Pohjoinen hyvinvointivaltio, joka pyrkii ilmastoneutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Maailman onnellisimmat ihmiset asuvat Suomessa", Marin kirjoittaa ja liitti viestiin BBC:n uutisen, jossa kerrotaan Suomen olevan maailman onnellisin maa neljättä vuotta peräkkäin.

Keskustelu lähti liikkeelle kohusta, joka syntyi, kun Marin oli juhlinut toissa viikonloppuna Helsingissä yökerhossa, vaikka hän oli saanut tiedon altistumisestaan koronavirukselle. Hän ei ollut saanut tarkempia toimintaohjeita, koska oli jättänyt valtioneuvoston virkapuhelimensa kotiin, vaikka ministereiden tulisi pitää sitä aina mukana.

Marin pyysi asiaa julkisesti anteeksi viime viikolla. Kohu sai julkisuutta ympäri maailmaa ja muun muassa yhdysvaltalaiset talk-show-juontajat Stephen Colbert ja Jimmy Fallon vitsailivat asiasta ohjelmissaan.

Lue myös: Maria Veitola jakoi selfien yökyläreissultaan Sanna Marinin luokse - kuvaan ilmestyi tiukka kommentti

Kilpailut

Uusimmat