Kuva: Shutterstock

Horoskoopillesi sopivin täsmävinkki säästämiseen - katso omasi ja miksi ei muidenkin merkkien niksit

05.03.2022 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Yhdelle on olennaista leikata ravintolakuluista, toiselle tehdä harkitumpia ostopäätöksiä.

Moni meistä haaveilee saavansa haalittua kuukausittain edes vähäsen rahaa säästöön, mutta useinkaan se ei silti ole helppoa ja rahanmenon kohteita voi olla vaikeaa edes paikantaa. Metro-lehti listasi jokaiselle horoskooppimerkille hyödyllisimmän säästövinkin, joista voit napata talteen omasi tai kokeilla vaikka kaikkia.

Oinas

Oinas on merkeistä se, joka ei paljoa ujostele tai aikaile, se pätee myös merkin rahankäyttöön. Oinas saattaakin innostua tuhlaamaan toisinaan yli sen, mihin hänellä todella on varaa ja päätyä myös uhkarohkeasti ottamaan lainoja, joita ei ole harkinnut riittävän pitkään. Oinasta voisikin ihan alkuun auttaa ainakin lainojensa laittaminen järjestykseen ja pidättäytyminen uusien hankkimisesta.

Härkä

Nautiskelijahärän suurin houkutus lienee ulkona ravintolapäivällisten äärellä vietetty aika. Harvalla meistä todellisuudessa on taloudellisesti mahdollisuutta illallistaa ulkona viikon jokaisena päivänä, joten härkä saattaisikin säästää pitkän pennin, jos ottaa uudeksi tavakseen ja projektikseen opetella loihtimaan herkkuja myös kotonaan.

Kaksoset

Kaksoset on tunnettu nopeasta kyllästymisestään asioihin. Ominaisuus saattaakin ajaa merkin kokeilemaan lyhyen aikaa kaikenlaista ja hankkimaan erilaisia jäsenyyksiä esimerkiksi harrastuspaikkoihin. Todellisuudessa innostus lopahtaakin pian ja kaksoset hyppää jo lennosta seuraavaan haasteeseen. Siinä ei itsessään ole mitään pahaa, mutta kaksosten tulisikin kiinnittää huomiota siihen, että vauhdin hurmassakin muistaa irtisanoa vanhat, tarpeettomat jäsenyydet.

Rapu

Rapu rakastaa itsensä hemmottelua ja saa myös jatkaa sitä, kunhan pyrkii silti tekemään fiksumpia ostopäätöksiä. Jos esimerkiksi ravintolaillalliset mielii säilyttää arjessaan, kannattaa hyödyntää tarjouksia, totutella pyytämään take away -kassi jämille, jos ei jaksa syödä kaikkea maksamastaan annoksesta, hakea ruokatilaukset ravintolasta itse ja niin edelleen.

Leijona

Leijona saattaa jopa innostua omasta säästöniksistään, sillä kilpailuhenkinen merkki rakastaa kisailua kaikissa muodoissaan. Niinpä merkille saattaa olla luontevaa ja tuottaa mielihyvää laittaa asiat hintajärjestykseen ja metsästää kaikista edullisinta kilpailuttamalla eri vaihtoehdot. Internetin aikana ostopäätösten valmistelu on tehty enemmän kuin helpoksi.

Neitsyt

Ajatuksiinsa usein harhautuvan neitsyen kannattaa ostoksia tehdessään ryhdistäytyä kylmän käytännölliseksi ja järjestää rahankäyttöön mahdollisimman napakka systeemi. Merkin on aika laittaa enemmän aikaansa ostosten suunnitteluun, kuponkien keräilyyn, alennusten kyttäämiseen ja varautumiseen ostamalla silloin, kun jokin on edullista.

Vaaka

Kaikkea ei tarvitse omistaa pelkästään itsellään. Sosiaalinen vaaka voisikin kuin itsestään säästää mukavasti jakamalla joitakin asioita. Aloittaa voi esimerkiksi vaihtamalla suoratoistopalvelut perheversioihin, jolloin hinnan voi jakaa yhdessä vaikka kavereidenkin kanssa. 

Skorpioni

Intohimoinen skorpioni ei välttämättä ole valmis tinkimään ajastaan, sillä hänellä on milloin kiire töihin, milloin rakkaidensa luo. Skorpioni voisi silti pohtia, onko paikasta toiseen likkumiseen kuitenkin olemassa jokin taloudellisempi keino. Esimerkiksi autoiluun saa helposti uppoamaan rahaa, eivätkä joukkoliikenneliputkaan ilmaisia ole. Erityisesti kevään tullen skorpioni voisikin punnita, kuinka vikkelästi esimerkiksi polkupyöräillen pystyykään suhahtaaman paikasta toiseen.

Jousimies

Jousimiehelle on ominaista toimia ensin ja miettiä vasta jälkikäteen. Tämä tulee todennäköisesti myös taloudellisesti käymään merkille kalliiksi, joten merkin olisikin hyvä ryhtyä harkitsemaan ostopäätöksiään ja tarkkailemaan rahankäyttöään. Nykyään se on jousimiehenkin kaltaisille hätähousuille helppoa, sillä oman rahankäyttönsä seurantaan löytyy monia loistavia sovelluksia, joilla seurailu on kätevää aloittaa. Kun rahankulun konkreettisesti näkee, saattaa ostopäätöksiä myös alkaa sen myötä pohtia painavammin.

Kauris

Kauris on jo valmiiksi mallioppilas ja suorittaja monessa asiassa, joten rahankäytön suhteenkaan hän ei liene merkeistä suurin huithapeli. Kauris on kuitenkin monessa asiassa tottumustensa orja ja palaa suurella todennäköisyydellä myös asioimaan ja tekemään ostoksia samaan paikkaan kuin edellisilläkin kerroilla. Kauriille erityistä hyötyä voisikin siis olla erilaisista leimapasseista ja kanta-asiakkuuksista, jotka tarjoavat uskolliselle asiakkaalleen ylimääräisiä, rahanarvoisia etuja.

Vesimies

Vesimies on taipuvainen spontaaniuteen ja se ajaa hänet myös tekemään äkkipikaisia ja hetken mielijohteesta tempaistuja päätöksiä raha-asioissaankin. Vesimiehen kannattaakin ihan ensimmäiseksi alkaa kovemmalla silmällä tarkkailemaan, ettei heräteostoksillaan elä toistuvasti yli omien varojensa ja punnitsemaan pidempään, mitä oikeasti tarvitsee.

Kalat

Lokoisuutta rakastava kalat antaa itselleen usein myönnytyksiä siinä, mitä tulee esimerkiksi mukavuuteen, sisustamiseen tai rentoutumiseen. Kotona saa ja pitääkin olla viihtyisää, mutta pienillä nikseillä kotiympäristössäkin voi säästää helposti. Esimerkiksi huonelämpötilaa voi laskea, suihkuja lyhentää ja pyykit pestä alhaisemmassa lämpötilassa.

Lue myös: Mikä olisi tänä vuonna täydellinen lomakohde horoskooppimerkillesi? Tarkista omasi

Lue myös: 4 horoskooppimerkkiä ovat ensi vuonna suurimman muutoksen edessä - vuosi tuo mukanaan isoja mullistuksia

Lue myös: Voiko horoskooppi paljastaa, mikä hiusväri pukee sinua tänä talvena? Katso, mikä sopii merkillesi

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat