Kuva: AOP

Uusi lumikaaos saattaa Forecan mukaan olla jo näkyvissä - joillain alueilla luvassa jopa 10 senttiä

25.11.2022 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Lumisateet lähestyvät viikonlopun mukana.

Lunta tuli menneenä viikonloppuna ja kuluvan viikon alussa reippaasti ympäri Suomea. Foreca kuitenkin varoittelee, etteivät jo kertyneet hanget jää tähän, sillä seuraava saderintama on näkyvissä jo aivan lähipäivien aikana.

Uudet sadealueet saapuvat ennusteen mukaan viikonlopun aikana.

- Tämän hetken ennusteen mukaan Suomen eteläpuolelta leviää lumisateita maan etelä- ja keskiosaan. Aluksi heikkoja sateita tulee etelässä, jossa sateet myös vähitellen voimistuvat. Lauantaina illalla ja sunnuntain vastaisena yönä lumisadetta alkaa levitä jo paikoin maan keskiosaan, ennustaa Forecan meteorologi Anna Latvala. 

Joillain paikoilla lunta voi tulla jopa 10 senttiäkin. Suurimmat lumisateet osuvat todennäköisesti Uusimaalle. Sateita saattaa riittää vielä ensi viikon alkupuolelle asti, mutta niiden olomuoto on vielä epäselvä.

- Eri ennusteiden välillä on vielä vaihdellut, milloin sää lauhtuu Suomessa. Tämä vaikuttaa myös sateiden olomuotoon; todennäköisemmin kuitenkin sateesta suurin osa tulee lumena alkuviikolla. On mahdollista, että jo ensi viikon alussa varsinkin maan etelä- ja länsiosassa voidaan käväistä plussan puolella, mutta tilanne on epävarma, Latvala selittää.

Lue myös: MTV: Liukkailla ajokeleillä kahden T:n taktiikka voi pelastaa henkesi - muistathan tämän?

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat