Kuva: AOP

"Barbie Botox "-hoidolla tavoitellaan pitkää kaulaa ja erottuvia hartioita - tällaisesta hoidosta on kyse

14.08.2023 19:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Barbie-elokuvan myötä nukkemainen ulkonäkö on saanut ihmiset halajamaan sorjaa kaulaa ja erottuvia olkapäitä.

Kesän ja koko vuoden hittielokuva Barbie on herättänyt muoviset nuket eloon valkokankaalla tuoden mukanaan Barbie-villityksen vaaleanpunaisine asusteineen.

Ihmiset ovat ryhtyneet myös tavoittelemaan Barbien ulkonäköä. Barbien epäluonnolliset kehon mittasuhteet ovat ihastuttaneet läpi vuosikymmenien, mutta nyt erityisesti barbiemaisen pitkä kaula ja erottuvat olkapäät ovat monien haaveena. Niin kutsuttu "Barbie Botox" -hoito onkin noussut suosioon TikTokin perusteella. Hashtagilla #barbiebotox varustettuja videoita on katsottu tähän mennessä yli kahdeksan miljoonaa kertaa.

@upkeepbeauty

#stitch with @Upkeep Best decision I’ve ever made was booking an XL Botox on the Upkeep App for a slim, elongated neckline❗️ #BookedOnUpkeep #shoulderslimmingbotox #traptox #trapbotox #barbiebotox #beforeandafter

♬ original sound - Upkeep

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Barbie Botox -hoidon tavoitteena on luoda illuusio kapeasta kaulalinjasta ja erottuvista olkapäistä. Ennen Barbie-buumin syntyä hoito tunnettiin nimellä TrapTox. Hoitoa käytettiin enimmäkseen lääkinnällisiin tarkoituksiin, sillä hoidolla rentoutetaan epäkäslihasta. Lihaksen rentoutus auttaa muun muassa ryhdin korjaamisessa, se vapauttaa lihasjännitystä ja helpottaa särkyä.

Epäkäslihakset sijaitsevat yläselässä. (kuva: Shutterstock)

Nyt hoidolla havitellaan myös esteettisiä vaikutuksia.

Viihdesivusto E! News'n haastatteleman anestesialääkäri ja kipuspesialisti Randa Jaafarin mukaan epäkäslihakseen ruiskutettu Botox kaventaa pääntietä, mutta saa myös esiin olkapäiden muodon. Lopputuloksena on lähes nukkemainen ulkonäkö.

- Se muuttaa tapaa, jolla lihakset liiikkuvat, Jaafar toteaa.

Jaafar muistuttaa, että sorjemman ylävartalon tavoittamiseksi tarvitaan useita hoitokertoja riittävän pitkällä aikavälillä. Vaikka hänen mukaansa hoitoon liittyy vain vähän riskejä, on hän havainnut potilailla myös haittavaikutuksia. Joillain potilailla on esiintynyt hoidon jälkeen arkuutta, heikkoutta, mustelmia sekä vaikeuksia nostaa olkapäätä.

Kuten muissakin botuliinihoidoissa, myös Barbie Botox -hoidon vaikutus on väliaikainen, hoidon vaikutus on joitakin kuukausia.

Lue myös: Internet käy kuumana Ozempicista, mutta miksi kiistanalaisesta lääkkeestä tuli netin kuuma peruna?

Lue myös: Sharon Stone paljastaa suhteensa päättyneen, sillä näyttelijä kieltäytyi botoxista - 'Tekisi hyvää egoillemme'

Lähde: E! News

Kilpailut

Uusimmat