Kuva: WWF

WWF:n Luontolive-lähetys on jälleen auki - nyt seurataan vedenalaista elämää

02.10.2023 18:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Lähetyksessä seurataan tänä syksynä kalojen elämää Varkauden Ämmäkoskessa.

Suosituissa WWF:n luontoliveissä on tänä vuonna seurattu muun muassa saimaannorppia, itämerennorppia ja sääksiä. Luontolivejä on katsottu yhteensä jo yli 25 miljoonaa kertaa.

Nyt vuoronsa livelähetyksissä saavat kalat.

WWF kertoo tiedotteessaan, että Luontolive-lähetyksessä seurataan tänä syksynä kalojen elämää Varkauden Ämmäkoskessa. Lähetyksessä voi nähdä esimerkiksi uhanalaisia taimenia sekä yleisempiä sisävesien kaloja, kuten ahvenia, haukia, kuhia ja särkikaloja.

– Olemme kuvanneet kaloja ennenkin, mutta tänä vuonna kameran sijoittelu tekee katselukokemuksesta erityisen. Asensimme kameran vastikään ennallistettuun Ämmäkoskeen, ja katsojat pääsevät seuraamaan luonnon paluuta suorassa lähetyksessä, kertoo WWF:n virtavesiasiantuntija Manu Vihtonen tiedotteessa.

Ämmäkoski sijaitsee keskellä Varkauden kaupunkia. Se tunnettiin arvokkaana kalapaikkana jo 1500-luvulla, mutta kosket valjastettiin kuitenkin vuonna 1912 energian tuotantoon. Ämmäkosken yläosaan rakennettiin vuoden 1916 jälkeen pato. Nykyisen vuoden 1972 padon ohi rakennettiin viime syksynä luonnonmukainen uoma, jota pitkin vaelluskalat pääsevät lisääntymisalueilleen Unnukkaan ja Kallaveteen.

Kaloja suorassa lähetyksessä pääsee katsomaan täältä.

Lue myös: Ilouutinen paljastui riistakameroista - naalinpentuja onkin kerrottua enemmän

Lue myös: Suomen uhanalaisimman nisäkkään pesintä onnistui - Suomessa syntyi kesällä ainakin 16 naalinpentua

Lue myös: WWF: Suomesta löytyy pandan pään muotoinen saari - mistä on kyse?

Lähde: WWF

Kilpailut

Uusimmat