Kuva: VR Group

VR liikennöi taas huomenna lähes normaalisti

15.02.2024 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Ratavaurio vahingoitti laajasti VR:n kalustoa, mutta nyt iso osa kalustosta on tarkastettu.

Kerroimme tiistaina, että ratavaurio vahingoitti laajasti VR:n kalustoa. VR perui turvallisuussyistä kaukoliikenteen junat koko Suomesta tiistaina. Syyksi kerrottiin ratavauriot, jotka olivat aiheuttaneet lovia veturien ja vaunujen pyöriin. Vaurio paikannettiin Lahden ja Kouvolan väliselle rataosuudelle. Vaurio on jo korjattu. 

VR tiedottaa, että iso osa kalustosta on nyt tarkastettu ja todettu liikennekelpoisiksi. Kaikkia kaluston huoltoja ja korjauksia ei ole pystytty tekemään normaalissa aikataulussa ratavauriosta johtuneiden ylimääräisten tarkastusten takia. 

Perjantaina 16. helmikuuta junat liikennöivät lähes normaalisti, mutta muutamia poikkeuksia ilmenee edelleen. Osalla reiteistä on harvennettuja vuorovälejä tai vuorot korvataan vaihtoehtoisesti linja-autokuljetuksilla. Muutokset pyritään painottamaan hiljaisempiin vuoroihin. Yöjunat, kiskobussit sekä kaikki HSL-alueen ja VR:n lähiliikennevuorot ajetaan normaalisti.

"Hiihtolomakausi on meille tärkeä sesonki ja pyrimme kuljettamaan kaikki matkustajat määränpäähänsä. Työskentelemme taukoamatta, jotta koko junakalusto saadaan liikennöintikuntoon mahdollisimman pian. Pahoittelemme muutosten mahdollisia vaikutuksia asiakkaillemme", kaukoliikenteen johtaja Piia Tyynilä sanoo.

Perjantaina liikennöivät junat ja aikataulut näkyvät matkahaussa. Tietoa perutuista tai linja-autolla korvattavista vuoroista löytyy VR:n Junaliikenne nyt -sivulta.

 Lue myös: Autojen rekisterikilpiin tulee muutos

Lue myös: Näin Kelan työttömyysturva muuttuu vuonna 2024

Lue myös: Naapureihin ärsyyntyminen on lisääntynyt - isännöintiin valitetaan jopa mikron merkkiäänestä

Lähde: VR

Kilpailut

Uusimmat