Kuva: Shutterstock

HSL tekee poikkeuksellisen ratkaisun - lippujen hinnat laskevat

28.10.2023 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

HSL tuo myös uuden lipputyypin valikoimaansa.

HSL tiedottaa laskevansa lippujensa hintoja vuodenvaihteessa, kerrotaan HSL:n hallituksen esityslistassa.

Nyt laskuun kääntyvät kahden vyöhykkeen väliset liput eli AB-, BC- ja CD-liput. Pidemmissä matkoissa muutosta ei tällä kertaa tapahdu mihinkään suuntaan. Viime vuonna HSL laski tuntuvasti pitkien matkojen kustannuksia, mikä lisäsi niiden kysyntää selvästi. Lyhyempien eli kahden vyöhykkeen matkojen hintaa HSL on viime vuosina vain nostanut, mikä ei ole osoittautunut kannattavaksi, sillä matkustajat ovat vähentyneet.

Kahden vyöhykkeen matkoilla HSL laskee sekä kertalipun, kausilipun että säästölipun hintoja.  Kertalippu kahden vyöhykkeen alueella tulee laskemaan 3,10 eurosta 2,95 euroon 1. tammikuuta alkaen. Muutos tuntuu useina euroina myös 30 vuorokauden kausilippujen hinnoissa. Kausilippu tulee laskemaan 70,60 eurosta 66,60 euroon. Säästölippujen ostajille lipun kuukausihinnaksi tulee 58,80 euron sijaan 55,50 euroa. 

Myös tänä vuonna kokeilukäytössä ollut sarjalippu otetaan ensi vuonna pysyvästi osaksi HSL:n lippuvalikoimaa, mikä palvelee erityisesti säännöllisen epäsäännöllisesti matkustavia. 

Lippujen hintojen laskulla HSL tavoittelee taloudellista kasvua ensi vuonna, sillä aiempien vuosien hinnankorotukset ovat vaikuttaneet tulokseen päinvastaisella tavalla. HSL:n lipputulot ovat kasvaneet viime vuodesta, mutta ovat edelleen selvästi matalammalla tasolla kuin ennen koronapandemiaa. Muun muassa etätyöt ovat syöneet osan työmatkamatkustamisesta ja siten lipputuloista. 

Lue myös: Pikaratikka aloittaa huomenna liikennöinnin - täällä se kulkee

Lue myös: Pian siirrytään talvinopeuksiin - näin moni uskoo nopeusrajoitusten turvallisuushyötyihin

Kilpailut

Uusimmat