Kuva: SHUTTERSTOCK

Haluatko vaikuttaa siihen, miltä Kelan äitiyspakkaus näyttää vuonna 2025? Äänestys on nyt auki

26.02.2024 16:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Kela järjestää äänestyksen niin ulkohaalarin kuin makuupussin kuoseista.

Laki äitiysavystyksesta säädettiin 1937, ja avustuksen jakaminen aloitettiin seuraavana vuonna. Avustus oli ensin tarkoitettu vähävaraisille synnyttäjille. Taustalla oli huoli vähenevästä syntyvyydestä ja suurista lapsikuolleisuusluvuista. Äidit saatiin äitiysavustuksen avulla terveydenhuollon piiriin. Äitiysavustuksen arvo oli 450 markaa kutakin syntyvää lasta kohden.

Vuodesta 1994 Kela on vastannut äitiysavustuksesta. Nykypäivänä lähes kaikki ensisynnyttäjät valitsevat äitiyspakkauksen, ja kaikista äideistä vain kolmasosa valitsee äitiysavustuksen rahana. Äitiysavustuksen määrä on 170 euroa. 

Äitiyspakkauksessa on vauvan vaatteita ja hoitotarvikkeita. Äitiyspakkausta uudistetaan vuosittain. Uutta äitiyspakkausta aletaan jakamaan, kun edellisen vuoden äitiyspakkaukset on jaettu loppuun. 

Nyt Kela tiedottaa yleisöäänestyksestä, jossa on mahdollisuus vaikuttaa vuoden 2025 äitiyspakkauksen ulkohaalarin ja makuupussin ulkonäköön. Vaihtoehtona on kolme kuosia niin ulkohaalarille kuin makuupussillekin. 

Voit äänestää omaa suosikkiasi niin ulkohaalarin kuin makuupussin kuoseista. Tutustu vaihtoehtoihin ja valitse suosikkisi. Äänestysaikaa on 29.2.2024 saakka.

Lue myös: WhatsAppin ikärajaan tulee muutos

Lue myös: Ampumakelvottomiksi tehtyjen aseiden viimeinen ilmoituspäivä lähestyy, poliisi muistuttaa

Lue myös: Kuinka laajalle metroverkosto voi vielä levitä? Espoo kaavailee merkittäviä laajennuksia

Lähde: Kela

Kilpailut

Uusimmat