Kuva: SHUTTERSTOCK

Näet Instagramissa jatkossa vähemmän poliittista sisältöä - Meta muuttaa käytäntöjään

28.03.2024 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Jatkossa omia asetuksiaan pitää säätää, jos politiikkaa Instagramissa yhä haluaa nähdä.

Metan poliittisiksi luokittelemat sisällöt tulevat jäämään pian vähemmälle näkyvyydelle yhtiön omistamassa Instagramissa.

Metan tekemän uudistuksen myötä Instagramin kuvajulkaisuja, keloja sekä Threadsin tekstijulkaisuja poliittisista aiheista näkee jatkossa vain, jos on erikseen omissa asetuksissaan sallinut sen. Oletusasetuksena kuitenkin on, että poliittiseksi luokiteltua sisältöä ei näytetä. Aiheesta uutisoivat monet mediat kuten The Guardian.

Uudistus tulee käytännössä näkymään esimerkiksi omalle Instagram-kanavalle tulevissa suosituksissa ja ehdotuksissa. Sovellus ei enää tarjoa poliittista sisältöä, jos sitä ei ole erikseen sallinut. Vanhat käyttäjät, joita jo seuraa, pysyvät kuitenkin edelleen seurannassa joka tapauksessa. Mikäli asetuksista säätää poliittisen sisällön sallimisen, ei uudistus muuta näkymää enää sen jälkeen mitenkään.

Metan määritelmä siitä, mikä kaikki lasketaan poliittiseksi sisällöksi, on melko lavea, eikä sitä perustella tarkemmin. Meta määrittelee poliittiseksi sisällöksi muun muassa "lait, vaalit ja sosiaaliset aiheet". 

Ominaisuutta on alettu ottaa käyttöön viimeisen viikon sisällä, mutta sen valmistelusta tiedotettiin ensimmäisen kerran jo helmikuussa. Meta pelkää poliittisen sisällön muun muassa lietsovan poliittista vastakkainasettelua somessa, minkä vuoksi yhtiö haluaa puuttua siihen. 

"Jos halua seurata poliittista sisältöä postaavia käyttäjiä, emme ole tulossa väliinne, mutta emme myöskään halua ennakoivasti suositella poliittista sisältöä, jota et seuraa", Meta kommentoi helmikuussa.

Lue myös: Onko hittisovellus TikTok pian historiaa? Yhdysvalloissa sen käyttöä jo kielletään

Lue myös: Ranska puuttuu sosiaalisen median filttereiden käyttöön - rajoituksia tulossa

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat