Kuva: AOP

Alexander Stubb vihitään kunniatohtoriksi - korkein mahdollinen yliopiston kunnianosoitus

20.05.2024 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Stubbin perustellaan edustavan Taideyliopiston arvoja.

Tasavallan presidentti Alexander Stubb on saanut uuden kunnianosoituksen, sillä hänet vihitään elokuussa Taideyliopiston kunniatohtoriksi. 

Kunniatohtoriksi vihkiminen on korkein kunnianosoitus, jonka yliopisto voi henkilölle myöntää. Taideyliopisto perustelee kunniatohtorin tittelin myöntämistä Stubbille sillä, että hän on pitkällä urallaan korostanut taiteen ja kulttuurin merkitystä henkisenä voimavarana ja siten ilmentänyt Taideyliopiston arvoja, joita ovat taito, rohkeus ja avoimuus.

Kunniatohtoreita vihitään yhteensä kahdeksan. Stubbin lisäksi Taideyliopiston kunniatohtoreiksi vihitään muun muassa kapellimestari Susanna Mälkki, romanien lauluperinteen tulkitsija ja kerääjä Hilja Grönfors, teatterialan vaikuttaja Hanna Helavuori ja neljä muuta taidealan vaikuttajaa. Taideyliopiston kuvauksen mukaan kaikki vihityt edustavat "alojensa edelläkävijöitä, taiteen koulutusta tai taiteen yhteiskunnallista asemaa ja merkitystä edistäneitä vaikuttajia".

Vihkiminen tapahtuu Taideyliopiston promootiossa, kolmipäiväisessä yliopisto-opintojen päätösjuhlassa 16.–18. elokuuta.

- Promootio on yhteisömme suurin juhla, ja se linkittää meidät vahvasti yliopistoinstituution monisatavuotiseen perinteeseen. Juhlimme promootiossa koulutuksen, tutkitun tiedon ja taiteen merkitystä yhteiskunnassa, kuvailee Taideyliopiston tiedotteessa rehtori Kaarlo Hildén.

Lue myös: Presidentti Alexander Stubb on mukana suositussa tv-sarjassa - jakso nähdään syksyllä

Lue myös: Presidentinvaaleissa äänesti vilkkaimmin tietty ryhmä - huimat erot ryhmien välillä

Lue myös: Jenni Haukio nimitettiin uuteen tehtävään

Lähde: Taideyliopisto

Kilpailut

Uusimmat