Kuva: Shutterstock

Näkyykö sateiden loppu viimein? Forecan kuukausiennusteessa puhaltavat uudet tuulet

05.07.2024 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Tulevina viikkoina ennusteessa näkyy käänne.

Viime päivät ja viikot Suomessa on vallinnut varsin vaihteleva ja epävakainen kesäsää. Forecan julkaisema uusi kuukausiennuste saattaa kuitenkin tarjota viimein aurinkoisiakin päiviä.

Sään lämpenemisestä huolimatta heinäkuunkin sää näyttää paikoin epävakaiselta. Suuretkin päiväkohtaiset vaihtelut johtuvat siitä, että Suomi jää kahden ilmamassan väliin. Läntisessä Euroopassa on sateista ja viileää, kun taas idässä tavanomaista lämpimämpää. Siten Suomessakin lämpötilat voivat ensi viikolla joinain aurinkoisina päivinä kivuta hellerajallekin, mutta toisaalta sateisina päivinä jäädä jopa vain 15 asteeseen.

Sateet näyttäisivät tämän hetken tietojen mukaan kuitenkin viimein väistyvän Suomen yltä heinäkuun puolivälissä, 15.7. alkavalla viikolla. Forecan ennusteissa viikko näyttäisi hieman tavallista lämpimämmältä. 

Tällä hetkellä myös heinäkuun jälkimmäinen puolisko näyttäisi vähäsateiselta ja tavanomaista lämpimämmältä, mutta ennusteen paikkansapitävyys niin pitkälle heikkenee jo selvästi, ja tulevien viikkojen sää selviää tarkemmin vasta myöhemmin.

Lue myös: Foreca: Kuukausiennuste povaa heinäkuulle viileyttä ja sateita

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat