Kuva: Shutterstock

Yle: Nämä ovat nyt Suomen turvattomimmat kaupungit - Helsinki ei yllättäen yllä edes kärkikahinoihin

10.07.2024 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Listalla on tapahtunut muutoksia viime vuoden samaan ajanjaksoon nähden.

Ylen Poliisilta saamien tietojen mukaan Suomen turvattomimmat kaupungit ovat Vantaa, Oulu ja Turku. 

Kärkikolmikko on muuttunut esimerkiksi edellisvuodestä, sillä pääkaupunki Helsingin tilanne on parantunut viime vuodesta merkittävän paljon. Helsinki putosi kärjestä kokonaan pois ja sijoittui sijalle neljä. Viime vuonna Helsinki sijoittui vielä sijalle kaksi, mutta tämän kevään mittauksessa pääkaupunki on jo turvallisempi.

Sen sijaan Vantaalla tilanne oli kehno myös viime vuoden mittauksessa, ja se on huonontunut entisestään. Uutena kärkeen on noussut myös Oulu, jonka tilanne on huonontunut kaikkein eniten tämän kesän kauppakeskus Valkean puukotusten myötä.

Muista suurista kaupungeista Turun ja Tampereen tilanne on pysynyt melkolailla ennallaan. Aiemmin heikossa tilanteessa olleet Lahti ja Pori sen sijaan ovat onnistuneet parantamaan tilannettaan viime keväästä.

Kaupunkien turvallisuutta mitattiin niin kutsutulla häiriöindeksillä, johon vaikuttavat julkisilla paikoilla kirjatut henkirikokset, pahoinpitely- ja seksuaalirikokset, ilkivaltarikokset, kaikkien näiden yritykset sekä julkisilla paikoilla hoidetut hälytystehtävät. 

Lue myös: Poliisi takavarikoi Ruisrockista ennätysmäärän kokaiinia

Lue myös: Yli 30 käsiasetta varastettu näyttelytilasta Kuhmoisissa

Lue myös: Yksikin pilleri voi tappaa - Suomessa liikkeellä todella vaarallista huumetta

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat