Koskettava tarina päättäväisyydestä: Halvaantunut nainen 16 päivää maratonilla

09.05.2012 16:15 - Eeva Rajala

Sankarittaren asemassa tällä hetkellä oleva halvaantunut brittinainen selvitti Lontoon maratonin 16 päivässä ja keräsi huiman summan rahaa hyväntekeväisyyteen.

Kiropraktikkona toiminut Claire Lomas halvaantui jaloistaan vuonna 2007 ratsastusonnettomuudessa. Rohkea nainen päätti osallistua maratonille bionisen puvun avulla. Tämä puku mahdollistaa jaloistaan halvaantuneen kävellä ja seisoa.

Lontoon maraton järjestettiin 22. huhtikuuta, jolloin myös Lomas lähti muiden osallistujien kanssa matkaan. Lomas kärsi kovista kivuista matkansa aikana, mutta taisteli itsensä maaliin kenties suurimmassa elämänsä haasteessa. Nainen saapui vihdoin maaliin eilen yli kahden viikon matkan jälkeen.

Naisen saapuessa maaliin, naista vastaanottamassa oli satoja ihmisiä. Lomasille ei enää kuulunut maratonin mitalia, sillä hän ei päässyt maaliin maratonin aloituspäivänä. Monet maratonissa aiemmin maaliin tulleet juhlivat naisen urakkaa ja antoivat naiselle omat juoksumitalinsa. Juoksullaan Lomas on saanut tähän mennessä kasaan yli 90 000 puntaa eli lähes 117 000 euroa hyväntekeväisyyteen.

Lomasilta kysyttiin maaliintulon jälkeen, mikä matkassa oli vaikeinta. Moni odotti naisen vastaavan, että kivut, kamala sää tai henkinen jaksaminen. Nainen kuitenkin kertoi vaikeimmaksi asiaksi jalkakäytävät, jotka osassa Lontoota on aivan kamalassa kunnossa.

- Jos kaikki olisi tasaista, olisin päässyt maaliin jo päiviä sitten, Lomas kertoo Daily Mailille. 

Katso kuvia naisen uskomattomasta maraton-matkasta täältä! (Daily Mail)

Kyseinen tarina on merkki siitä, miten lukuisat ihmiset päivittäin tekevät maailmassa mahdottomalta kuulostavia asioita, ja siitä, miten lukuisat ihmiset arvostavat näiden rohkeiden ihmisten edesottamuksia. Ottakaamme mallia tämän naisen päättäväisyydestä!

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat