S-ryhmä taipui julkisen kritiikin edessä: Uhanalaisten kalojen myynti lopetettiin

15.05.2012 20:35 - Mikko Räsänen

S-ryhmää on viime viikkoina arvosteltu rajusti konsernin päätöksestä myydä uhanalaista Itämeren lohta ja vaellussiikaa. Arvostelu on nyt johtanut siihen, että konsernin suurin osuuskauppa HOK-Elanto lopetti molempien kalojen myynnin.

Kesko veti Itämeren lohen ja vaellussiian pois valikoimistaan jo aikaisemmin, mutta S-ryhmä säilytti kalat kalavalikoimissaan vielä tänä keväänä. S-ryhmän ratkaisu sai osakseen runsasta julkista kritiikkiä, kun intohimoinen kalastaja ja kalojen suojelija Jasper Pääkkönen nousi julkisesti arvostelemaan konsernin ratkaisua.

Voice uutisoi Pääkkösen kritiikin, ja keskustelu laajeni siitä muihin tiedotusvälineisiin, nettifoorumeille ja jopa Tuomas Enbuske Talk Show -ohjelmaan.

S-ryhmä ei jättänyt arvostelua kuuntelematta. Se huomioitiin ja se johti toimenpiteisiin. Konserni julkaisi tänään seuraavan tiedotteen:

"Viitaten viime viikkojen keskusteluun Itämeren loheen liittyen HOK-Elanto haluaa todeta seuraavaa:

Vuonna 2011 HOK-Elanto myi päivittäistavarakaupoissaan yhteensä 1,3 miljoonaa kiloa tuoretta lohta ja kirjolohta, josta Itämeren lohen osuus oli noin 500 kiloa eli noin 0,04 prosenttia. HOK-Elannon ravintoloissa Itämeren lohta ei ole käytetty lainkaan.

Olemme nyt linjanneet ettemme HOK-Elannon toimipaikoissa toistaiseksi myy Itämeren lohta lainkaan ja seuraamme tilannetta. Vaellusiika ei myöskään ole myynnissä."

Nyt tehty päätös koskee ilmeisesti siis vain S-ryhmän suurinta osuuskauppaa, HOK-Elantoa. Ei ole tietoa, onko päätöstä tarkoitus laajentaa myös koko S-ryhmää koskevaksi.

Kilpailut

Uusimmat