Harvinainen 'aivovamma' pelasti teatteriammuskelussa haavoittuneen?

27.07.2012 11:45 - Eeva Rajala

Harvinainen aivovamma saattoi pelastaa Auroran teatteriammuskelussa haavoittuneen nainen.

12 ihmistä kuoli traagisessa ampumavälikohtauksessa uuden Batman-elokuvan ensi-illassa Denverissä. Yli 50 ihmistä haavoittui, mukaan lukien 22-vuotias Petra Anderson.

Kolme luotia osui Andersonin käteen ja neljäs luoti meni nenän kautta naisen aivoihin. Kyseessä olisi hyvin voinut olla kohtalokas, mutta neurologisen poikkeavuuden vuoksi - josta nainen ei aiemmin ollut tietoinen - luoti harhautui poispäin kaikkein tärkeimmiltä aivojen alueilta.

- Lääkäri selvitti, että Petralla on ollut aivoissaan syntymästä saakka pieni "vamma". Kyseessä on pieni nestekanava, joka virtaa hänen kallonsa sisällä, kuten pieni verisuoni marmorikuulassa tai kuten pieni reikä tammilaudassa, kertoo naisen seurakunnan pastori Brad Strait.

Tämä nestekanava oli kuljettanut luotia Petran aivoissa niin, että luoti päätyi naisen aivojen takaosaan, mutta elintärkeät aivojen alueet jäivät koskemattomiksi.

- Voidaan myös sanoa, että luoti tavallaan ohitti aivot, pastori jatkaa.

Petra Anderson on edelleen sairaalahoidossa toipumassa, mutta hän on päässyt jo pois tehohoidosta. Perhetuttu Andrew Roblyer kertoi CNN:lle, että Anderson on alkanut jo ottaa puhetunteja ja käy fysioterapiassa. Hän pystyy jo kävelemään, puhumaan ja nauramaan.

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat