Päätoimittaja: Internet tappoi Suosikin

19.09.2012 16:30 - Mikko Räsänen

Suosikin päätoimittaja Ville Kormilainen kertoi lehden lakkauttamisesta Voicen iltapäivälähetyksessä. Suurin syy lehden lopettamiseen on internetissä.

- Hyvää päivää, vaikka tämä ei ole hyvä päivä. Kyllä tässä aika surullisissa tunnelmissa ollaan, päätoimittjaa Ville Kormilainen aloittaa puhelinhaastattelun Voicen iltapäivässä.

Päivä on huono, koska tänään on varmistunut, että legendaarinen nuorisolehti Suosikki lakkautetaan. Lehden viimeinen numero ilmestyy joulukuussa.

Lakkauttaminen on seurausta vuosia jatkuneesta levikkisyöksystä. Lukijoiden katoamisen syyt ovat päätoimittajalla hyvin tiedossa.

- Kun porukka rupesi toden teolla käymään netissä, niin sieltä meidän levikkialamäki lähti. Fanittaminen on siirtynyt erittäin voimakkaasti nettiin.

Suuntaa yritettiin muuttaa 2011, jolloin lehti uudistui ja painottui entistä vahvemmin tyttöjen lehdeksi. Se ei kuitenkaan kääntänyt levikkikehitystä. Päätoimittajan mukaan uudistus ei ole syynä lopettamiseen, vaan tässä tilanteessa oltaisiin myös siinä tapauksessa, että olisi jatkettu vanhalla linjalla.

Kilpailut

Uusimmat