Kuvottavat faktat julki: Uskaltaudutko uima-altaaseen enää ikinä?

24.02.2013 17:15 - Katariina Näreaho

Vesi vaihdetaan uimahalleissa noin kerran vuodessa, ja kaikesta puhdistuksesta ja kemikaaleista huolimatta, vesi voi olla likaisempaa kuin luuletkaan.

Uima-altaiden vesi ei ole niin puhdasta kuin voisi luulla - kaikesta desinfioinnista huolimatta.

Buzzfeed-sivuston mukaan yksi ihminen vie mukanaan altaaseen keskimäärin 0,14 grammaa ulostetta. Sata uimaria vie altaaseen siis 14 grammaa sitä itseään. Tämä vastaa yhtä teelusikallista.

Tämän lisäksi sinua varmasti kiinnostaa tieto siitä, että yksi viidestä aikuisesta myöntää pissaavansa joka kerta altaassa ollessaan (sadasta uimarista 20 helpottaa oloaan yhteensä seitsemän litran edestä). Koska virtsa sisältää typpeä, joka heikentää kloorin vaikutusta, saastuu allas entistä enemmän.

Kaiken tämän jälkeen uit kolibakteerin, noroviruksen ja shigella-bakteerien seassa, jotka kaikki löytyvät ulosteesta. Äläkä unohda sitä kaikkea hikeä ihosta ja hiuksista, sylkeä ja räkää ja napanöyhtää.

Ai niin! Kloorilla kestää kokonaiset 16 minuuttia tuhota hepatiitti A-virus. Ja jos altaaseen on päässyt cryptosporidium (kaikkialla maailmassa esiintyvä itiöeläimiin kuuluva alkueläinsuku, joka aiheuttaa infektion suolistoon), olet ongelmissa. Tätä ei tuhoa edes kloori.

Lisää asiasta valokuvineen täältä (Buzzfeed).

Kilpailut

Uusimmat