Tuore tutkimus: Yöllä kukkuvat ovat älykkäämpiä

25.03.2013 16:15 - Rea Tallgren

Tuoreen tutkimuksen mukaan aamuvirkut eivät välttämättä olekaan menestyneimpiä - päinvastoin. 

On helppo ajatella, että aamuvirkut menestyisivät esimerkiksi työelämässä helpommin, koska he pääsevät heti aamusta kiinni työntekoon. Näin ei kuitenkaan tuoreen tutkimuksen mukaan ole. 1000 opiskelijaa tutkinut Madridin yliopiston ryhmä paljastaa saaneensa selville, että ne, jotka valvovat illalla pidempään ja joilla on vaikeuksia nousta aamulla sängystä, ovat monesti älykkäämpiä ja menestyneempiä, kuin ne, joilla on niin kutsuttu normaali vuorokausirytmi. 

Siinä, missä aamuvirkut menestyivät paremmin esimerkiksi kokeissa, osoittivat öisin hereillä kukkuvat enemmän piirteitä sellaiseen älykkyyteen, jonka ansioista heidän uskotaan päätyvän todella tavoiteltuihin töihin ja korkeampiin ansioihin. He olivat parempia päättlytehtävissä ja loogisessa ajattelussa. Sellaisia ominaisuuksia on löydetty todella menestyneiltä ihmisiltä, sillä se myös tekee ihmisestä innovatiivisemman. 

Kuuluisia yökukkujia ovat esimerkiksi presidentti Barack Obama, Charles Darwin, Winston Churchill, Keith Richards ja Elvis Presley.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat