Raiskaustilastot laskuun? Opiskelijat kehittivät naisten turvaksi sähköistetyn alusvaatteen

09.04.2013 19:15 - Reetta Haverinen

Intian kohutun joukkoraiskauksen jälkimainingeissa opiskelijat ovat halunneet tuoda oman kortensa kekoon raiskauksien vähentämiseksi.

Intian korkeat raiskausluvut ovat herättäneet paljon huomiota ympäri maailmaa. Joulukuinen joukkoraiskaus, jossa nuori nainen kuoli raiskauksen jälkeisiin vammoihinsa, sai monet ihmiset avaamaan silmänsä. Kolme intialaisopiskelijaa päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä parantaakseen naisten turvallisuutta ja kehitteli sähköanturein ja GPS-moduulilla varustetun alusvaatteen.

Opiskelijakolmikon kehittelemän vaatteen sisään on asennettu sähköistettyjä antureita. Hyökkääjä saa antureista tuntuvia sähköiskuja, jos yrittää käydä naisen kimppuun. Lisäksi vaate lähettää GPS-tiedot uhrin olinpaikasta hätänumeroon. Myös uhrin läheiset saavat tiedon sen jälkeen, kun sähköanturit ovat aktivoituneet.

- Päättäjiltä vie ikuisuus, ennen kuin maamme naisten asemassa saadaan muutoksia aikaiseksi. Ja vaikka uusia lakeja saataisiinkiin säädetyiksi, ei naisten elämä muutu yhtään sen turvallisemmaksi. Tämän vuoksi päätimme kehitellä jotain, mikä suojelisi naisia ahdistelulta kaikissa olosuhteissa ja toimisi itsepuolustuksen tavoin, opiskelijat kertovat.

Lähde: Huffington Post

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat