Britanniassa ihmetellään suomalaisten makutottumuksia: "Kuin suuhun kaadettaisiin suolaa!"

04.10.2013 16:33 - Rea Tallgren

BBC on julkaissut huimaan suosioon vuorokaudessa levinneen jutun salmiakista, ja siitä kuinka erikoisen makuinen karamelli on vielä erikoisempien suomalaisten lempiherkku - vaikka se kirjoittajan mukaan maistuukin aivan luokattomalta.

BBC:n julkaisema juttu salmiakista leviää suomalaisten Facebook-sivuilla kovaa vauhtia. Jutussa ihmetelleen "suomalaisten erikoista makua" ja sitä, miten paljon suomalaiset voivat rakastaa salmiakkia - joka brittikirjoittajan mielestä on käsittämättömän kamalan makuista.

"Kun maistoin ensimmäisen kerran salmiakkia, tunsin välittömästi kipua, kuin joku olisi pistellyt kieltäni. Tuntui, kuin kieleni olisi hiottu ensin hiomapaperilla ja sitten sen päälle olisi kaadettu suolaa. Minun oli pakko sylkäistä salmiakki pois suustani!" jutun kirjoittanut, nykyään Suomessa asuva Mark Bosworth kertoo ensikosketukseensa karkin kanssa.

Mies kertoo suomalaisten naureskelevan ulkomaalaiselle aina tämän kärvistellessä salmiakkia maistaessaan. Bosworth ihmettelee jutussa suomalaisten hulluutta salmiakkiin.

"Jos he asuvat ulkomailla, heille pitää lähettää salmiakkia" mies hämmästelee.

Helsinkiläisen Salmiakkikioskin omistaja Pete Neuvonen selittää Boshworthille salmiakin suosiota sanoen, että se muistuttaa suomalaisia lapsuudesta. Maku on tuttu ja siksi sitä rakastetaan.

- Jos et ole suomalainen, et luultavasti tule tajuamaan sitä, Neuvonen summaa.

Lue juttu kokonaisuudessaan BBC:n sivuilta tästä.

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat