Tänään vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää

11.10.2013 08:15 - Rea Tallgren

Perjantaina 11.10. vietetään YK:n julistamaa kansainvälistä tyttöjen päivää. YK:n tasa-arvojärjestö UN Women kampanjoi lapsiavioliittoja ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Tyttöjen päivän viettämiselle on monia tärkeitä syitä. Yksi tärkeimmistä on kasvattaa tietoisuutta siitä, mikä on tyttöjen asema maailmalla. Faktat puhuvat puolestaan ja kertovat surullista tarinaa siitä, ettei tyttöjen tilanne kaikkialla maailmassa ole hyvä vieläkään.

Kaksi kolmasosaa koulua käymättömistä lapsista ja nuorista on tyttöjä. Tänä vuonna tyttöjen päivän pääasiallisena tarkoituksena onkin etsiä innovatiivisia keinoja tyttöjen koulutuksen turvaamiseksi.

Merkittävin syy sille, että tytöt lopettavat koulunkäynnin, on väkivallan pelko kouluissa ja koulumatkoilla. Toinen iso tekijä ovat lapsiavioliitot, johon miljoonat tytöt joutuvat vuosittain. Päivittäin naimisiin joutuu käsittämättömät 39 000 lasta.

Lue lisää tyttöjen asemasta maailmalla ja siitä, mitä sinä voit tehdä heidän hyväkseen esimerkiki Unwomenin sivuilta tästä tai Planin Koska olen tyttö -sivuilta tästä!


Kilpailut

Uusimmat