21 syytä, miksi jotkut meistä ovat menestyjiä - lue ja ota opiksi

15.10.2013 16:15 - Katariina Näreaho

Miksi toiset meistä tuntuvat elävän unelmaansa, kun taas osa meistä pyristelee yhä sen saavuttamisessa?

Jotkut meistä syntyvät niin sanotusti kultalusikka suussa, mutta se ei takaa menestystä elämässä. Todellisuudessa menestymisen kannalta enemmän merkitystä on ajattelutavalla ja asennoitumisella.

Moni huomaa toisinaan kadehtivansa läheisensä menestystä. Hänellä on ulkonäköä, menestyksekäs ura, omaisuutta ja varallisuutta, hyvännäköinen puoliso ja lapsi tuloillaan. Oma elämä tuntuu kuitenkin olevan vielä puolitiessä. Mitä hän on tehnyt toisin, saavuttaessaan kaiken sen?

Sen sijaan, että tuhlaisit energiasi kadehtimiseen, on aika muuttaa omaa asennoitumista elämään. Näillä 21 vinkillä sinäkin pääset lähemmäksi unelmasi toteutumista.

Menestyjät...

1. Tekevät töitä. He ahertavat kovasti haluamansa eteen, ja ilman että pitäisivät siitä kovaa meteliä ja ylpeilisivät sillä.

2. Ympäröivät itsensä positiivisilla ihmisillä. Nämä henkilöt ovat kannustavia ja auttavat heitä kohti päämääräänsä, sen sijaan että olisivat tiellä ja estäisivät kateudella ja pessimistisillä asenteillaan tavoitteiden saavuttamisen.

3. Pyrkivät ajattelemaan myönteisesti joka päivä. Vaikeinakin aamuina he kääntävät ajatuksensa positiivisiin asioihin. Menestyjillä on usein jokin aamuinen rituaali, esimerkiksi juoksulenkki, kahvikuppi lehden kanssa, meditaatiohetki, rukous...

4. Hallitsevat liikaa ajattelua. Liika huolehtiminen vie keskittymisen, joten sitä pitäisi yrittää välttää. Päätösten edessä meistä moni kuitenkin sortuu tähän. Onnelliset ihmiset ovat oppineet hallitsemaan liian murhetimisen suurien päätösten edessä.

5. Tietävät päämääränsä kristallin kirkkaasti. Heillä on tavoite, jota kohti he ovat menossa ja jota he ajattelevat. Ajattelun voima on ihmeellinen: kun ajatukset ovat keskittyneet päämäärään, alkaa tavoite kuin itsestään toteutua. Mikään ei kuitenkaan tapahdu yhdessä yössä.

6. Hyväksyvät, ettei sopivaa aikaa ja paikkaa löydy välttämättä koskaan. Menestyjät eivät koskaan sano: "Nyt ei ole hyvä hetki". Sen sijaan he pyrkivät järjestämään sopivan ajan ja paikan asioiden toteuttamiselle.

7. Eivät osallistu kyräilyyn. He sivuuttavat juoruilijat ja pahan ilman linnut, eivätkä anna heidän puheidensa vaikuttaa itseensä millään tavalla.

8. Tuntevat enemmän kuin ajattelevat. He antavat tunteidensa ja intohimonsa viedä. Ajattelu on myös tärkeää, mutta sitä ei tule tehdä liikaa. Kuuntele siis intuitiotasi.

9. Keskittyvät tavoitteeseen, eivät sen toteuttamiseen. Päämäärän tavoitteluun tarvitaan yleensä suunnitelma, mutta suunnitelmat on tehty muutettaviksi. Siksi on tärkeämpää keskittyä itse tavoitteeseen. Onnellinen parisuhde, omakotitalo ja unelma-ammatti ovat päämääriä, mutta se, miten sinne päästään, voi muuttua matkan varrella useastikin.

10. Kokeilevat kaikkea. Menestyjillä saattaa olla monta rautaa tulessa samaan aikaan, sillä he uskaltautuvat kokeilemaan monia eri asioita. He eivät myöskään pelkää epäonnistumista.

11. Ovat avoimia uusille ihmisille. Tavatessaan uuden henkilön, he ovat hymyileväisiä ja taipuvaisia keskusteluun. Uusien ihmisten tapaaminen voi avata uusia ovia.

12. Elävät päivä kerrallaan. Menneitä murhetiminen ei vie mihinkään, joten menestyjät keskittyvät siihen, mitä tapahtuu juuri nyt. Liika huolehtiminen tulevasta voi myös häiritä keskittymistä.

13. Eivät anna takaiskujen pysäyttää heitä. Menestyjät kokevat myös vastoinkäymisiä ja myös heitä ne satuttavat. Silti he eivät anna niiden lannistaa. Vaikeudet on tehty voitettaviksi.

14. Uskovat itseensä, mutta eivät ole itseään täynnä. Jokaisella meistä on sisäinen voima, joka ajaa meitä kohti tavoitteiden saavuttamista.

15. Ovat uteliaita ja kiinnostuneita yksinkertaisimmistakin asioista. He kyselevät jatkuvasti ja keräävät tietoa. He haluavat ymmärtää, miten asiat toimivat. Menestyjät ovat aina avoimia uusille ideoille ja ajatuksille.

16. Tietävät, että tie menestykseen ei koskaan ole helppo. Polku on kivinen ja mutkainen ja täynnä haaroja.

17. Ovat kiitollisia. Menestyjien mielestä elämä ei ole etuoikeus vaan lahja. Menestyjiltä löytyy myös nöyryyttä.

18. Myöntävät virheensä ja jatkavat eteenpäin pää pystyssä. Kukaan ei ole seppä syntyessään, vaan tieto ja taito on jokaisen opittavissa. Menestyjät uskovat, että elämä on jatkuvaa asioiden opettelemista.

19. Ovat jaloja. Menestyjät eivät ota vain itselleen vaan antavat paljon myös muille. He ajavat muiden etuja, eivätkä ensimmäisenä itseään.

20. Tietävät, etteivät he ole syntyneet menestyjiksi, vaan menestyksen eteen on tehty töitä. He eivät syntyneet älykkäiksi, vaan ovat tulleet älykkääksi asioita opettelemalla ja lukemalla. He eivät usko onneen, vaan valintoihin ja tekoihin.

21. Uhrautuvat. He uskovat, että heillä on paljon annettavaa maailmalle, joten he ovat valmiita tekemään sen eteen kaikkensa. He ovat valmiita myös luopumaan saavuttaakseen haluamansa.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat