Äiti twiittasi läpi rankan synnytyksen: "Miksi kukaan ei varoittanut kivusta perseessä?"

10.01.2014 12:45 - Laura Sulkava

Sensuroimattomia kuvia, tunteita ja ajatuksia - kotona synnyttänyt nainen raportoi synnytyksensä ohessa rehellisesti tunnelmansa Facebookin ja Twitterin.

Facebookin ja Twitterin kautta, mitään säästelemättä, ulkomaailmalle tuntemuksiaan synnytyksen etenemisestä jakanut losangelesilainen Ruth Iorio on aiheuttanut toiminnallaan hämmennystä. Vaikka kuvaa lapsen ulostulosta ei ole, erittäin kattavasti asia on kuitenkin kerrottu. Miten nainen päätyi paljastamaan kaiken reaaliajassa?

Iorion mukaan syy tempaukseen on selvä: hän halusi jakaa rehelliseseti erityisen kokemuksensa, oli se sitten hehkeää tai ei.

Innostuksen ja kivun sekaisten tunteiden läpi bloggarinakin tunnettu Iorio kertoi tutuille ja tuntemattomille, minkälainen kokemus luonnollinen kotisynnytys todellisuudessa on.

Reilut 20 twiittiä, Facebook-päivitystä ja kuvaa

Reilun kahdenkymmenen Facebook-päivityksen ja twiitin tarina alkoi Iorion kertomuksella siitä, että hänen tarkoituksenaan on jakaa sosiaalisen median avulla juuri alkaneen synnytyksensä vaiheet.

Seuraavat päivitykset kertoivat ensivaiheista. Kipuaaltoja, hankalaa saada unta, helpottavia asentoja ja liikkumista. Iorion mukaan liikkuminen ja häiriötekijät auttavat rahoittamaan tunnelmaa. Lapsivesi ei tässä vaiheessa ole vielä mennyt, mutta kehon puhdistuksesta kertova ripuli vaivaa. Apunaan synnyttäjällä on luonnollisesti kätilö.

"Hän on aivan loistava. Doulani, Allegra Hill, on kätilöharjoittelija ja hän on aivan hiton mahtava."

Seuraavassa kuvatekstissä kerrotaan Hillin olevan yksi ainoista tummaihoisista kätilöistä Kaliforniassa.

Edellisten twiittien jälkeen Facebookissa julkaistussa kuvassa Iorio makaa kylpyammeessa Viskijuoma kädessään ja supistusten välin hän kertoo olevan nelisen minuuttia. Seuraavassa kuvassa nainen istuu sängyllä koiransa kanssa.

"Epäsäännöllistä. Kipua selässä. V***u, tämä tekee kipeää."

Supistukset ovat harventuneet. Synnyttäjä on päässyt lepäämään sänkyyn, mutta kivut selässä eivät helpota. Kivut takapuolessa tulevat täytenä yllätyksenä.

"Ja miksi kukaan ei varoittanut helvetillisestä kivusta perseessä?"

Sitten päästäänkin asiaan. Supistukset kiihtyvät, ja 1-2 minuutin "lepohetkien" jälkeen Iorio kuvaa, kuinka vatsan "peto" repii hänen selkänsä.

Synnytys alkaa: "Tämä paska v***u sattuu"

Tositoiminta alkaa.

"Vihdoin pääsin eroon limatulpasta. Doula saapui. Tämä paska v***u sattuu."

Kello lyö 6.20 ja lapsivesi menee. Iorio kyykkii kylpyammeessa, joka onkin viimeinen päivitys ennen kun perheessä on virallisesti kolme jäsentä.

Synnytyksen jälkeen tuore äiti kiidätettiin sairaalaan, koska istukka ei irronnut itsestään. Vakavan verenhukan vuoksi nainen sai lisää verta sekä kipulääkkeitä särkyyn, nousseen kuumeen vuoksi hän joutui jäämään vielä sairaalaan kahdeksi päiväksi seurantaan. Julkaistujen onnellisten vauvakuvien lomaan liitetyistä teksteistä paistaa, että kipua ei ole unohdettu.

"Hei maailma. V***u se sattui. Täysin luonnollinen synnytys, mutta nyt olen kaikissa mömmöissä!"

Synnytys on ohi, mutta muisto kivusta säilyy

Pitkässä Facebook-avautumisessaan Iorio käy läpi "helvetillisen kivuliaan" luonnollisen synnytyksensä jälkivaiheet ja kertoo tarkemmin istukan irtoamisen aiheuttaneesta kovasta verenvuodosta - nainen menetti lopulta puolet kehonsa verestä. 

"Mikä hullu kokemus! Tajusin, kuinka hiton hullu kokemus synnytys on", Iorio aloittaa ja jatkaa pohtimalla sitä iloa, jonka oma lapsi tuo ja vertaa sitä suruun, jonka ystäväpariskunta on kokenut menettäessään samoihin aikoihin oman lapsensa.

Lopulliset tunnelmat nainen summaa: "En halua olla idiootti, mutta synnytys on opettanut minulle, kuinka kaunis, alkukantainen, mysteerinen ja helvetin kivulias tapahtuma se on."

Lopuksi Iorio palaa rennommalle pohdiskelulinjalle ja kyselee: "Kuinka helvetissä tämän jälkeen voi käydä paskalla?". Asteen verran kauniimmassa, viimeisessä päivityksessään pohtii uuden elämän kauneutta sekä rakkautta, jota uusi ihminen saa, mutta myös huolta siitä, mitä kaikkea pahaa hän mahdollisesti joutuu kylmässä maailmassa vielä kokemaan.

Katso kaikki päivitykset ja kuvat aikajärjestyksessä tästä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat