Ei voi olla totta! Hipsteri-wannabet hankkivat tuhansien eurojen parta-istutuksia

27.02.2014 08:45 - Rea Tallgren

New Yorkissa hipsteriys on niin kuumaa, että täydellisestä hipsteri-lookista ollaan valmiita maksamaan tuhansia euroja.

Hipsteri-termi on Wikipedian mukaan 2000-luvulla väljästi käytetty termi, joka kuvaa kaupunkilaista alakulttuuria, johon kuuluu indie-musiikin harrastaminen ja grungen tavoin työväenluokkainen pukeutuminen. Hipstereiden kerrotaan lainaavan ja yhdistävän aiempien nuoriso- ja vaihtoehtokulttuurien vaikutteita ja tekevän sen usein ironisesti.

New Yorkissa ilmiö on niin kuumaa kamaa, että täydelliseltä hipsteriltä näyttämiseen panostetaan jo hurjasti - sekä rahallisesti että ulkonäöllisesti. Tuorein merkki ilmiöstä ovat naamakarvojen istutukset, joita hankitaan nykyään enemmän kuin koskaan.

Kyllä, luit oikein. Hipsteri-wannabet käyvät parantelemassa plastiikkakirurgien pakeilla partojaan tehdäkseen niistä runsaammat tai saadakseen ne leviämään juuri täydellisen kokoiselle ja muotoiselle alueelle. Karvojen istutus naamaan maksaa keskimäärin yli 6000 euroa ja on tyytyväisten - ja nykyään karvaisten - hipsterien mielestä täysin vaivan ja rahanmenon väärti hankinta.

Suomen tunnetuin hipsteri on kenties näyttelijä Iina Kuustosen sketsihahmo Jäbä Leisson, joka asuu Helsingin Punavuoressa, ajaa Jopolla ja "kreaa huikeita  idiksii" flanellipaidassa, kädessään KeepCup-kahvimuki ja peppuvako vilkkuen.

Lähde: Ny Post

Kilpailut

Uusimmat