"Kravatti osoittaa miehen haaroväliin" - vaatteidenkin taustalta löytyy aina seksi

25.04.2014 12:15 -

Kautta aikojen ihmiset ovat pukeutuneet herättääkseen vastakkaisen sukupuolen kiinnostuksen.

Miksi vaatteilla on niin suuri rooli elämässämme? Psykologit ovat sanoneet, että vaatteet ovat nykyihmiselle kuin seksiobjekti. Ihmisten pakkomielle tavoitella säädyllisyyttä on lisännyt vaatteiden merkitystä seksikkyyden luojana. Ironia nykypäivässä onkin se, että alastomuus on vähemmän seksikästä kuin oikeanlaisten vaatteiden pitäminen.

Alla olevista faktoista selviää mistä jotkut vaatteisiin liittyvät seksi-ihanteet ovat syntyneet.

- Hevosilla ratsastavat soturit Lähi-idässä olivat ensimmäisiä, jotka pitivät korkeita korkoja. Soturien jalat pysyivät paremmin jalustimissa, kun kenkien pohjissa oli korot.

- Vyöt olivat alun perin enemmänkin kuin vain paikka sotilaiden miekoille. Vyö korosti miehen ruumiinrakennetta, eli leveitä hartioita ja tiukkaa vyötäröä.

- Monet epäsovinnaiset tyylit ovat esitelty elokuvien seksisymboleiden kautta.

- Bikinit nähtiin vuoden 1962 James Bond -elokuvassa Salainen agentti 007 ja Tohtori No (Dr.No). Bond-tyttö Ursula Andress nousi vedestä salaisen agentin eteen seksikkäät bikinit yllään.

- James Deanin yllä nähtiin farkut vuonna 1955 ilmestyneessä elokuvassa Nuori kapinallinen (Rebel without a cause). Tämä elokuva nosti ihmisten kiinnostusta farkkuihin.

- Calvin Klein on sanonut, että farkuissa on kyse seksikkyydestä.

- Miesten ja naisten paitojen napit ovat eri puolilla paitaa, koska palvelijat pukivat aikoinaan vaatteet naisten päälle. Naisten paitojen napit ovat vasemmalla puolella paitaa kun taas miesten napit ovat paidan oikealla puolella.

- Naiset alkoivat pitää housuja toisen maailmansodan aikoihin, kun he menivät töihin tehtaisiin.

- Coco Chanel oli edelläkävijä housupukujen suunnittelussa. Hän sai ideansa malleihinsa rakastajansa vaatteista.

- Ranskan kuningas Louis XIII näki kroatialaisten sotilaiden pitävän kravattia, ja omaksui heiltä tämän tyylin.

- Kravatti on muotoiltu niin, että se osoittaa katseen suoraan miehen haaroväliin.

- Punainen on se väri, joka saa sekä miehen että naisen sekaisin. Tutkijat ovat todenneet, että punaisen vaatteen pitäminen välittää ympäristölleen dominointia, testosteronia ja seksiä.

Lähde: BuzzFeedYellow

Kilpailut

Uusimmat