Tiedätkö mistä Google on saanut nimensä? 10 mielenkiintoista nimifaktaa

26.04.2014 09:15 -

Oletko koskaan miettinyt mistä yritysten erikoiset nimet tulevat?

Useilla yrityksillä on erikoinen nimi, joka ei välttämättä liity yrityksen omistajien nimiin tai tuotteeseen millään tavalla. Kokosimme listan eri yritysten nimifaktoista raottaaksemme samalla myös yritysten historiaa ja salaisuuksia.

Lego

Tanskalainen yritys on lyhentänyt nimensä tanskankielisistä sanoista leg eli leikki godt eli hyvin.

Reebok

Urheiluvälinevalmistaja sai nimensä afrikaansinkielisestä sanasta rhebok, joka on  eteläafrikkalainen antilooppi.

Pepsi-Cola

Juoma nimettiin pepsiini nimisen entsyymin ja kolapähkinän mukaan. Pepsiini-entsyymi hajottaa mahalaukussa valkuaisaineita ja nimeä käytettiin, koska haluttiin korostaa juoman erinomaista ruoansulatuskykyä.

Kia

Eteläkorealainen autonvalmistaja on ottanut nimensä kiinan ja korean kielen sanoista ki eli nousta ja a eli Aasia. Nimi siis tarkoittaa nousevaa Aasiaa.

Google

Matemaattinen termi googol on antanut inspiraation googlen nimen syntyyn. Googol tarkoittaa lukua, jossa numeroa yksi seuraa sata nollaa. Googlen perustaja halusi nimellä ilmaista sitä, kuinka hakupalvelulla voi tehdä lukemattoman määrän internethakuja.

Volkswagen

Suomennettuna Volkswagen tarkoittaa kansan autoa. Saksalaiset autonvalmistajat halusivat valmistaa auton, johon kaikilla ihmisillä olisi varaa.

Canon

Yhtiön nimi oli ensin Kwanon, joka tuli buddhalaisen jumalattaren nimestä. Kun yhtiö sai ensimmäiset kameransa myyntiin, muutettiin nimeä helpompaan muotoon, joka kuitenkin kuulosti samalta kuin alkuperäinen nimi.

Sony

Nimi Sony on yhdistelmä latinaa ja vanhaa japaninslangia. Latinankielinen sana sonus sekä englannista Japaniin rantautunut sonny sekoittuivat ja muodostivat nimen Sony.

Nokia

Yhtiön alkutaipaleeseen kuului monia erilaisia yrityksiä, kuten esimerkiksi kumituotteita valmistava Suomen Gummitehdas Oy. Nokian nimi on otettu suoraan paikkakunnan nimestä, sillä näin perustajat halusivat erottua venäläisistä kilpailijoistaan.

Hennes & Mauritz

Ruotsissa avattiin Hennes-niminen naistenvaatekauppa vuonna 1947. Vuonna 1968 Hennesin omistaja osti Mauritz Widforssin metsästys ja kalastus -liikkeen. Yrityskauppa muutti yhtiön nimen Hennes & Mauritz -nimiseksi ja toi mallistoon myös miesten ja lasten vaatteet.

Uutisoimme aiemmin myös siitä, kuinka monen yrityksen nimi onkaan lyhenne. Artikkelin pääset lukemaan tästä.

Lähde: Geobeats, HM.com

Kilpailut

Uusimmat