Naiset ilmaisivat kantansa: Emme tarvitse feminismiä!

13.07.2014 17:15 - Eeva Rajala

Feminismi on aate, jolla pyritään parantamaan naisten asemaa yhteiskunnassa ja muuttamaan sukupuolirooleja. Monien naisten mielestä feminismiaatetta ei kuitenkaan tarvita.

Joillekin naisille feminismiaate on tärkeämpääkin tärkeämpi. Joidenkin mukaan hyvä aate on romuttunut aikojen saatossa ja on nykyään mielikuvana pelkkää miesten mollaamista ja naisten kehumista.

Women Against Feminism -sivustolla on liuta kuvia antifeministisistä naisista, jotka ovat kirjoittaneet omat syynsä sille, miksei feminismiä tarvita. Nämä naiset eivät tarvitse feminismiä, koska...

"...koska en halua tehdä sukupuolestani politiikkaa."

"...koska minä en ole uhri."

"...koska en tarvitse elämääni jotain, jolla demonisoidaan miehiä, ja koska en tarvitse jotain, josta saa kuvan että uhrina oleminen on jotenkin voimaannuttavaa."

"...koska tarvitsen feminismiä yhtä paljon kuin kala tarvitsee polkupyörää."

"...koska pystyn itse ajattelemaan kriittisesti, eikä kenenkään toisen naisen tarvitse edustaa minua."

"...koska minä oikeasti olen rohkea ja vahva. Ja minulla on sodasta saatuja palkintoja, mitaleja ja arpia todistaakseni sen. Minun ei tarvitse vähätellä miehiä, jotta voin nousta itse korkeammalle."

"...koska miehilläkin on ongelmia."

Katso lisää antifeministikommentteja täältä!

Mitä ajatuksia nämä kommentit sinussa herättävät? Tarvitaanko feminismiä ja onko feminismin mielikuva ihmisillä enää oikea?

Lähde: Womenagainstfeminism

Kilpailut

Uusimmat