Tutkimus selvitti, mitä naiset todella ajattelevat kilpasiskojensa seksikkäistä some-kuvista

18.07.2014 13:42 - Minna Talstila

Naiset kehuvat toistensa seksikkäitä kuvia Facebookissa ja Instagramissa, mutta pinnan alla saattaakin piillä aivan toisenlaisia reaktioita.

Tuoreen tutkimuksen mukaan seksikkäillä kuvilla, joita naiset julkaisevat sosiaalisessa mediassa voi olla myös negatiivisia vaikutuksia. Tutkimuksissa on selvinnyt, että nuorten naisten rohkeat ja paljastavat kuvat voivat saada heidät näyttämään muiden naisten silmissä vähemmän viehättäviltä ja kyvykkäiltä. 

- Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että kun naiset esittelevät itseään seksuaalisilla tavoilla, paljastavissa vaatteissa ja provosoivissa asennoissa, nähdään heidät vähemmän älykkäinä ja kyvykkäinä, kertoo tutkija ja psykologian professori Eileen Zurbriggen

Zurbriggen mukaan tutkimus osoittaa myös sen, että seksikkäitä kuvia jakavien naisten kanssa ei haluta välttämättä edes ystävystyä.

Tutkimusryhmä esitti naispuolisille koehenkilöille 13-25-vuotiaiden naisten keksittyjä profiileja. Osa naisista oli pukeutunut peittäviin vaatteisiin, kuten farkkuihin, t-paitaan ja kaulahuiviin. Osalla taas oli päällään paljastavampia mekkoja. 118 koehenkilöltä kysyttiin, ovatko kuvien naiset kauniita tai hyvää ystävämateriaalia. Lisäksi heiltä kysyttiin, onko kuvien naisilla itseluottamusta tai kykyä suorittaa työnsä.  

Farkkuihin ja huiviin pukeutunutta naista pidettiin nätimpänä ja parempana ystäväehdokkaana kuin muita. Tutkimuksen mukaan seksikkyys sosiaalisessa mediassa näytetään myös yhdistävän kyvyttömyyteen selviytyä töistä.

Aiemmin listasimme asioita, jotka jokaisen sosiaalisen median käyttäjän tulisi tietää. Jutun löydät täältä.

Lähde: Los Angeles Times

Kilpailut

Uusimmat