Mitä tapahtui, kun monirotuinen nainen photoshopattiin 18 maassa – katso

09.09.2014 09:35 - Linda Arponen

Puoliksi musta, puoliksi aasialainen nainen lähetti kuvansa muokattavaksi maailmalle.

Kerroimme aiemmin amerikkalaisen toimittajan Ester Honigin valokuvaprojektista, jossa hän lähetti omakuvansa muokattavaksi yli 20 maahan. Tämän jälkeen hän pyysi näiden maiden graafikoita muokkaamaan kuvan omien maittensa kauneusihanteiden mukaan.

Kuvat vaihtelivat runsaasti, joissakin maissa hänen vaaleaa ihoaan vaalennettiin entisestään, joissakin sitä tummennettiin, jotkut lisäsivät meikkiä ja toiset muuttivat jopa hänen kasvojen rakennettaan. Näin ollen ajatus siitä, mikä on kaunista, todistettiin vaihtelevan runsaasti eri maiden välillä.

Kun taas toinen toimittaja, Priscilla Yuki Wilson, päätti toistaa Honigin kokeen, hän sai selville, että hänen monirotuinen identiteettinsä teki kuvan muokkaamisesta monille vaikeampaa. Wilson on puoliksi tummaihoinen ja puoliksi japanilainen.

- Honigin projektissa hänen kasvonsa saatiin muokattua lukuisien eri kauneusstandardien mukaan. Omien kasvojeni kohdalla huomasin, että muokkaaminen ei ollut yhtä helppoa. Meille monirotuisille naisille ei ole samanlaisia kauneusnormeja tai muotteja, jotka sopisivat helposti kasvoilleni.

Wilson kertoo joutuneensa vastaamaan kysymykseen "mikä sinä olet?" aivan liian usein elämässään, mikä on vahvistanut hänen mielessään sitä ajatusta, ettei hän sovi yhteiskunnan kauneusstandardeihin.

Katso täältä, millainen Wilsonin alkuperäinen kuva on ja millaiseksi hänet eri maissa lopulta muokattiin.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat