Pidä kiinni yksityisyydestäsi: Asiat, joita ei kannata jakaa sosiaalisessa mediassa

07.10.2014 19:15 - Linda Arponen

Henkilökohtaiset tietosi voivat levitä internetissä helposti, mikäli et ole varuillasi.

Yksityisyys voi nykyään olla harvinainen asia, kiitos sosiaalisen median. Valitettavasti joillakin teoillasi voit jopa pahentaa tilannetta. Tarkista siis, ettet kerro ja tee seuraavia asioita sosiaalisessa mediassa, jos yksityisyytesi on sinulle tärkeä.

Kotiosoitteesi

Moni ei varmaankaan kerro omaa osoitettaan suoraan esimerkiksi Facebookissa. Mutta monet saattavat epähuomiossa merkitä itsensä kotiinsa, jolloin osoite voi paljastua yhtä helposti, kuin jos olisit suoraan kirjoittanut sen kaikkien nähtäville. Suojele myös ystäviesi yksityisyyttä, äläkä esimerkiksi merkitse itseäsi heidän koteihinsa niin, että kaikki näkevät sen sosiaalisessa mediassa.

Tietyt kuvat lapsista

Lapset eivät välttämättä kykene itse suojelemaan itseään sosiaaliselta medialta, eikä sinunkaan pitäisi heitä sinne välttämättä esille laittaa. Jos kyseessä eivät ole omat lapsesi, pitäisi sinun aina pyytää vanhemmilta lupa heidän kuviensa julkaisemiseen. Ja vaikka lapset olisivat omiasi, muista, ettei heistä kannata laittaa esille esimerkiksi alastonkuvia tai sellaisia otoksia, joista selviää heidän kotinsa ja koulunsa tai tarhansa sijainti.

Yksityiskohdat lomamatkasta

Jos kerrot julkisesti lähteväsi lomalle ja samalla pois kotoasi, on se kuin kutsu murtovarkaille. Tämä ei tarkoita, että kaikki lomat pitäisi viettää salassa, vaan sitä, ettet kerro asiasta muille kuin luottamillesi ihmisille.

Yksityiset kuvat

Et luultavasti ole edes yrittänyt lähettää alastonkuvia sosiaaliseen mediaan kaikkien nähtäville. Jos tällaisia tai muita yksityiskuvia kuitenkin löytyy hallustasi, ei niitä kannata myöskään laittaa mihinkään pilvipalveluun tai vastaavaan, sillä vasta vähän aikaa sitten uutisoitiin siitä, kuinka julkisuudesta tuttujen henkilöiden alastonkuvia vuoti julki juuri tällä tavalla.

Luottokortti- ja pankkitiedot

Luottokortin kuvaa tai muitakaan tietoja ei koskaan kannata julkaista sosiaalisessa mediassa. Myös pankkitiedot kannattaa pitää vain omassa hallussa, sillä taitavat hakkerit voivat pelkästään näiden tietojen ja syntymäpäiväsi avulla murtautua tilillesi.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat