Egyptissä tehtiin mieletön muumiolöytö - kymmeniä tuhansia säilyneitä ruumiita!

19.12.2014 11:45 - Senni Loikala

Villimpien arvioiden mukaan muumioita olisi löydetyllä alueella yhteensä yli miljoona, mutta paikallinen ministeriö puhuu korkeintaan kymmenistä tuhansista säilyneistä ruumiista. Ne raottavat ovea menneisiin aikoihin.

KSPR-uutissivuston mukaan Egyptissä on tehty valtava muumiolöytö. Arkeologit ovat tähän mennessä löytäneet lähes 2000 muumioitunutta ruumista eteläisestä Kairosta ja heidän arvionsa mukaan muumioita olisi alueella jopa yli miljoona.

Paikallinen ministeriö ei usko muumioiden määrän nousevan niin huimiin lukemiin. He sanovat, että niitä on hautausmaalla mahdollisesti enintään kymmeniä tuhansia. Ruumiit ja ruumiinosat ovat kääritty paksuihin tekstiileihin.

Muumiot ovat vähintään 1500 vuotta vanhoja. Monet niistä ovat haudattu Rooman tai Bysantin valtakuntien aikoihin.

Kyseiset muumiot ovat aikoinaan olleet aivan tavallisia ihmisiä, eikä heille ole tehty samanlaisia hautausrituaaleita kuin esimerkiksi faaraoille. Kuiva ilmasto on kuitenkin saanut ne säilymään.

Vaikka haudattujen sosiaalinen status ei ole ollut korkea, on heidän mukaansa lähetetty esineitä ja muuta, kuten pellavaa, lasia ja jopa lasten tunika. Yhden lapsen haudasta löytyi kaksi rannekorua ja monimutkainen kaulakoru.

Seuraava artikkeli: Ikää 9300 vuotta: Kuva hyvin säilyneestä eläinmuumiosta hämmästyttää

Lähde: KSPR

Kilpailut

Uusimmat