Suomalaisesta bloggaajanaisesta tuli todellinen someilmiö - videoilla yli 125 000 tilaajaa!

24.02.2015 20:07 - Senni Loikala

Sonja "Soikku" Hämäläinen on 23-vuotias nainen, joka ei odottanut kenenkään katsovan nettiin lataamiaan videoita. Toisin kävi, sillä nyt hän on yksi Suomen tunnetuimmista bloggaajista.

Sonja "Soikku" Hämäläinen, 23, luuli joutuneensa vitsailun kohteeksi, kun karski mies ilahtui suuresti tunnistettuaan hänet tatuointimessuilla. Valtaosa huippusuositun bloggaajanaisen seuraajista on nimittäin teini-ikäisiä tyttöjä.

- Olin hetken todella epäileväinen, koska luulin hänen vaan pilailevan kustannuksellani. Mies tahtoi ottaa yhteiskuvan ja jutteli pitkään. Se oli hauska yllätys, Soikku kertoo.

Ei ole ihme, että Soikku tunnistetaan turuilla ja toreilla. Hänen YouTubessa pitämällään videoblogilla on reilu 125 000 tilaajaa, Instagram-tilillä yli 81 000 seuraajaa ja Facebook-sivulla tykkäyksiä on päälle 37 000. Lisäksi nainen kirjoittaa suosittua I can match you -blogia ja hän oli viime vuonna yksi Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kisaajista.

"Mitä yksi seuraa, sitä toiset perässä"

Ennen kuin Soikusta tuli someilmiö, hän kuvasi ystäviensä kanssa videoita leikkimielellä.

- Pelleilimme vain kavereiden kanssa ja julkaisimme videot YouTubessa. Niissä ei puhuttu mitään. Tein myös videoita, joissa lauloin mukamas jonkun biisin tahtiin ja sitten nopeutin niitä, Soikku kertoo.

Pilke silmäkulmassa tehdyt videot nousivat pieneen suosioon, mutta varsinaisen oman videobloginsa nainen perusti vuonna 2012.

- En minä ajatellut, että joku katsoisi niitä; tein vain päivän kerrallaan. Sittenhän se paisui aika isoksi.

Monia viehättää Soikun luonnollisuus, positiivisuus ja raikkaus. Hän uskoo suosionsa syyksi myös sanan nopean leviämisen.

- Uskon puskaradioon. Mitä yksi nuori seuraa, sitä toiset seuraavat perässä.

Blogi kuin päiväkirja

Soikku käsittelee blogeissaan arkisia asioita. Videoissa hän kertoo muun muassa jumppaamisesta, esittelee kotiaan, juttelee poikaystävänsä kanssa ja jakaa tuoreita kuulumisia elämästään.

- Hyväntuulinen meininki on tärkeää. En tee mitään journalistista juttua, vaan kyseessä on lähinnä päiväkirja, Soikku sanoo.

Sosiaalisessa mediassa nainen ei lähde puimaan maailman raakuuksia eikä hän ota kantaa päivänpolttaviin uutisaiheisiin. Poikkeus kuitenkin vahvistaa säännön, sillä tietyt aiheet ovat lähellä Soikun sydäntä.

- Eettiset jutut, luomun suosiminen ja eläinten oikeudet ovat asioita, joista tahdon puhua ja olla niiden puolella. Sitten tietysti itsetuntoon liittyvät asiat ovat sellaisia, joita käsittelen.

Koska Soikku on suosittu nuorten tyttöjen keskuudessa, tahtoo hän tehdä juuri heille sopivaa sisältöä.

- Minulla on tietyn ikäisiä seuraajia, mikä tietysti luo vähän paineitakin. Sen vuoksi pitää tehdä asiallisia juttuja, mutta toisaalta se on ollut linjani eikä se tunnu väärältä, nainen kertoo.

Katso alta Soikun video, jota on katsottu jo noin 80 000 kertaa.

Soikku tarkistaa vain silloin tällöin, kuinka monet ovat katsoneet hänen videoitaan, lukeneet blogipäivityksiä tai miten paljon uusia seuraajia on tullut hänen Instagram-profiiliinsa. Onnistumisen tunne ja työstä saatu kiitos syntyy kuitenkin yksittäisten ihmisten ansiosta.

- Minulle on tärkeää, jos edes yksi ihminen tulee sanomaan, että hän tykkää katsoa videoitani. Yritän pitää sen asenteen, että jos yksi ihminen katsoo, teen hänelle tätä juttuani.

Katso alta yksi Soikun videoista, joka tuo hyvän mielen.

SOIKUN SOMETYÖN PARHAAT PUOLET: TOP3

1) "Itsetuntoni on kasvanut hirveästi. Lähinnä siksi, että olen nähnyt itseni videoilla. Naiselle ulkonäkö on jo tärkeä asia sinänsä, ja kaikki ajattelevat minkä näköinen on. Olen oppinut hyväksymään itseni."

2) "Olen saanut todella paljon ihania työtarjouksia ja mahdollisuuksia keikkatöihin, jotka ovat minulle tärkeitä. Olen siitä kiitollinen."

3) "Kun kävelen kadulla, niin joku tulee aina moikkaamaan minua. En silti tunne olevani mikään julkkis. Tuntuu siltä, että minulla olisi tuhansia kavereita ympäri Suomea ja se on todella hienoa."

Seuraava artikkeli: 14 asiaa sosiaalisen median käytöstä, jotka jokaisen tulisi tietää

Kilpailut

Uusimmat